Η Volkswagen θα περικόψει τις ώρες εργασίας σε ορισμένα τμήματα της παραγωγής στο βασικό εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ και σε άλλα…


 δύο γερμανικά εργοστάσια.
Όπως δήλωσε μία πηγή που πρόσκειται στην εταιρεία, ένας προμηθευτής της, η ES Automobilguss GmbH, έχει σταματήσει να παραδίδει τμήματα χυτοσιδήρου που είναι απαραίτητα για να κατασκευαστούν τα κιβώτια ταχυτήτων.
Τα σχέδια για την περικοπή των ωρών εργασίας μόνο στο εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ θα επηρεάσουν περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους, δήλωσε η πηγή και πρόσθεσε ότι τα άλλα δύο εργοστάσια βρίσκονται στις πόλεις Κάσελ και Τσβίκαου.
Εκπρόσωπος της ES Automobilguss GmbH ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Η εταιρία μας βρίσκεται σε νομική διαμάχη με τη Volkswagen και είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει την εμπιστευτικότητα».
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εκπρόσωπος της VW δήλωσε πως η περικοπή των ωρών εργασίας είναι μια πιθανή λύση στα προβλήματα εφοδιασμού ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμη σχετική απόφαση.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese