Η Τουρκία επιτέθηκε σήμερα στη Γερμανία λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί της γερμανικής κυβέρνησης πως η Τουρκία έχει γίνει ένα…
κεντρικό πεδίο δράσης για ισλαμιστικές οργανώσεις, αντανακλούν μια “στρεβλή νοοτροπία” που προσπαθεί να στοχοθετήσει τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), τo τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως “πλατφόρμας δράσης” ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων της Μέσης Ανατολής κάνοντας λόγο για προσπάθειες “να φθαρεί η χώρα μας”.

Σε δήλωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: “Οι ισχυρισμοί αποτελούν μια νέα εκδήλωση της στρεβλής νοοτροπίας, που εδώ και κάποιο καιρό προσπαθεί να κάμψει τη χώρα μας, στοχοθετώντας τον πρόεδρό μας και την κυβέρνησή μας”.

Το έγγραφο του οποίου οι ισχυρισμοί βασίζονται σε έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΒΝD) είναι “μια νέα απόδειξη για την περίεργη στάση (της Γερμανίας) με την οποία εδώ και ορισμένο καιρό γίνεται προσπάθεια να φθαρεί η χώρα μας, με το στοχοποιούνται ο πρόεδρος και η κυβέρνησή μας “, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα στην Αγκυρα. Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για την πρόθεση της Τουρκίας το θέμα “να διαλευκανθεί ενώπιον των γερμανικών δικαστηρίων”.

Προφανώς αναφερόμενο στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μιλά για “ορισμένους πολιτικούς κύκλους ” στη Γερμανία οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τoυς ισχυρισμούς της αποκαλυφθείσας έκθεσης της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτοί οι κύκλοι είναι γνωστοί ότι κρίνουν με “δύο μέτρα και δύο σταθμά” το θέμα της τρομοκρατίας, ιδίως σε ότι αφορά στις “αιματηρές επιθέσεις που στρέφονται κατά της Τουρκίας” του απαγορευμένου κουρδικού κόμματος εργασίας PKK, σημειώνει η FAZEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese