Τη δυνατότητα στους νέους Έλληνες μαέστρους να συμμετάσχουν στο 7ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη…
Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 29 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου 2016, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου. Εκτός από το προχωρημένο τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας θα λειτουργήσει και τμήμα αρχαρίων υπό τη διδασκαλία της μαέστρου και μουσικολόγου Αθανασίας Κυριακίδου. Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα από τα δύο τμήματα και χωρίς όριο ηλικίας. Επίτιμος προσκεκλημένος του έβδομου masterclass διεύθυνσης ορχήστρας θα είναι ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου.

Στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των σπουδαστών που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία θα γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της ορχήστρας. Τα έργα που θα μελετηθούν με την ορχήστρα είναι:

Τμήμα Προχωρημένων:

Mozart: «Ο Μαγικός Αυλός» εισαγωγή
Mozart: Συμφωνία αρ.40 (ολόκληρη)
Brahms: Συμφωνία αρ.3 (ολόκληρη)
Τμήμα Αρχαρίων:

Mozart: Συμφωνία αρ.40 (πρώτο μέρος)
Brahms: Συμφωνία αρ.3 (τρίτο μέρος)
Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου θα πρέπει να προετοιμάσουν όλα τα έργα του τμήματός τους. Για το τμήμα των αρχαρίων δεν απαιτείται υποχρεωτικά η ικανότητα διεύθυνσης των έργων από τους σπουδαστές, αρκεί η καλή γνώση της παρτιτούρας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν e-mail το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 στη διεύθυνση conductingmasterclass@hotmail.com με τα παρακάτω στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο
Τηλέφωνο
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Βιογραφικό

Το τμήμα που θα παρακολουθήσουν και αν θα είναι ενεργά μέλη ή ακροατές

Η λίστα των μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν στις 24 Αυγούστου 2016. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ως ακροατές θα πρέπει να στείλουν και αυτοί e-mail στην ίδια διεύθυνση προκειμένου να λάβουν το πλήρες πρόγραμμα.

Η τελική συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Κολωνού (Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός) το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου (ώρα 21.00) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, όπως και όλα τα μαθήματα και οι πρόβες.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΝΔΑ

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese