«Για …μικρότητα κατηγορεί η κα Άννα Διαμαντοπούλου τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, επειδή, σε δηλώσεις του υπενθύμισε το δικό της φιάσκο με τη διανομή φωτοτυπιών,,,
αντί βιβλίων το 2011. Όμως, από πότε η κριτική για ένα πανθομολογούμενο και αδιάψευστο γεγονός αποτελεί μικρότητα;», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας σε σχετική ανάρτηση της πρώην υπουργού στο facebook.

«’Αλλωστε», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «στη δήλωσή της είναι η ίδια η κα Διαμαντοπούλου που ομολογεί ότι «κατέρρευσε στα χέρια της το σύστημα διανομής βιβλίων» καταλογίζοντας, όμως, και για αυτό το γεγονός -κατά την προσφιλή τακτική κάθε συνεπούς μνημονιακού παράγοντα- την ευθύνη στον …ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κα Διαμαντοπούλου», προστίθεται στην ανακοίνωση, «υπήρξε υπουργός Παιδείας από το 2009. Συνεπώς, όταν δύο χρόνια μετά, όπως η ίδια παραδέχεται, κατέρρευσε το σύστημα διανομής βιβλίων στα σχολεία φέρει  βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Αυτή την ευθύνη, που ποτέ δεν ανέλαβε υποβάλλοντας την παραίτησή της, της καταλόγισε μαζί με πολλά άλλα, η ελληνική κοινωνία και την έστειλε στο σπίτι της. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα η κα Διαμαντοπούλου, αναζητώντας ρόλο μακριά από το προσκήνιο των πολιτικών διεργασιών και της κρίσης των πολιτών, έχει μετατραπεί από στέλεχος του πάλαι ποτέ προοδευτικού χώρου σε διακεκριμένη παρασκηνιακή συνομιλήτρια της μητσοτακικής ΝΔ και σε σταθερή (παλιά της τέχνη) ψιθυρίστρια της τρόϊκα».

«Αυτά είναι τα σημερινά “μεγαλεία” της κυρίας Διαμαντοπούλου. Ας τα χαίρεται κι ας αφήσει τον υπουργό Παιδείας να ασχολείται με “μικρότητες”, όπως, το μοίρασμα βιβλίων, αντί φωτοτυπιών, και το άνοιγμα χωρίς προβλήματα των σχολείων τον Σεπτέμβριο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Άννα Διαμαντοπούλου στη χθεσινή της ανάρτηση στο facebook ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Φίλη στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τις …νύξεις του περί φωτοτυπιών, νομίζω ότι επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η πολιτική του είναι επικοινωνία και μικροπολιτική με φτηνά υπονοούμενα και δανεικές νίκες. Τα βιβλία των μαθητών για όλες τις βαθμίδες από το 2012 βρίσκονται έγκαιρα στα σχολεία κάθε χρόνο. Αυτό οφείλεται στην εκ βάθρων αλλαγή του παλαιού συστήματος που κατέρρευσε στα χέρια μου, στην οποία προχώρησα το 2011-2012 με την κατάργηση τον ΟΕΔΒ, την ανάθεση της παραγωγής με ψηφιακό τρόπο στο Δημόσιο Ινστιτούτο του Διόφαντου».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese