Αντικοινωνικές και ανεύθυνες συμπεριφορές κάποιων συμπολιτών μας συνεχίζουν, δυστυχώς, να προκαλούν προβλήματα στην…
καθημερινότητα όλων μας και να υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου.

Όπως αναφέρει, τελευταίο κρούσμα η ενέργεια αγνώστων να ρίξουν στους κάδους απορριμμάτων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γαλλίας- Ιωλκού και Αλεξάνδρας, μεγάλες ποσότητες ψαριών, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονη δυσοσμία, που σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες δημιούργησαν αφόρητες συνθήκες για τους περιοίκους.

«Ως Δήμος Βόλου καλούμε όλους τους πολίτες να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα και να διατηρείται ένα καλό επίπεδο ζωής για όλους. Ακόμη και το πιο μικρό πρόβλημα, χωρίς συμμετοχή και τη συνεργασία του πολίτη και την επίδειξη κοινωνικής υπευθυνότητας, παραμένει δυσεπίλυτο.
Ας αγαπήσουμε και ας προστατέψουμε όλοι το Βόλο μας, την πόλη που αγαπάμε», τονίζει ο Δήμος.

Ευθύνη του ΟΛΒ η καθαριότητα στην παραλία

Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά τις εύλογες διαμαρτυρίες και τα παράπονα δεκάδων συμπολιτών για την πολύ κακή κατάσταση της παραλιακής ζώνης από πλευράς καθαριότητας, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, ο Δήμος Βόλου τονίζει ότι με δική της ευθύνη η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ιδιοκτησίας του οποίου είναι η συγκεκριμένη έκταση ( παρα πάσα λογική) διέκοψε τη συνεργασία της με το Δήμο Βόλου και ανέθεσε το έργο της καθαριότητας σε εργολάβο!

«Ελπίζουμε για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας, αφού η παραλία είναι η βιτρίνα της πόλης μας, ο πρόεδρος του ΟΛΒ, κ Θρ. Σταυριδόπουλος, που πλέον αντιλαμβάνεται την ανάγκη συνεργασίας με την πόλη, θα απαγκιστρωθεί από την επιβολή τακτικών που επέβαλαν συνεργάτες του, για λόγους ευνόητους και προφανείς σε όλους και θα επιδιώξει τη συνεργασία μεταξύ μας, προς κοινό όφελος όλων.
Ο ίδιος, ως επιλογή άλλωστε της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν παράδοξο να επιμείνει στη λογική των εργολαβιών, και όσα αυτή επιφέρει, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τα αποτέλεσμα είναι, κατα κοινή εκτίμηση, απογοητευτικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Δήμος Βόλου έχει και το προσωπικό και τις υποδομές και τη τεχνογνωσία για να επαναφέρει την παραλία από πλευράς λειτουργικότητας και αισθητικής σε υψηλό, και πάλι, επίπεδο.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese