Η βελγική Αστυνομία έχει την πρόθεση να τιμωρήσει…
τους παίκτες Pókemon Go, καθώς είναι τόσο απασχολημένοι με το κινητό τους, σε σημείο να αποτελούν πραγματικό κίνδυνο στους δημόσιους δρόμους.

Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμη ούτε στο σημείο της πρόληψης, πόσω μάλλον των κυρώσεων! Στο Βέλγιο όμως, θα αρχίσουν να μοιράζουν πρόστιμα στους «κυνηγούς» των Pókemon που έχουν κυριολεκτικά βουτήξει μέσα στο smartphone, μη δίνοντας καμία προσοχή στην κυκλοφορία και στους κανόνες της.

Πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ αυτών και το Le Vif, σημειώνουν ότι η Αστυνομία έχει την πρόθεση να τιμωρήσει τους ενοχλητικούς και επικίνδυνους κυνηγούς επί τη βάσει του άρθρου 7.2 του εθνικού KOK. Αυτό προβλέπει ότι «οι χρήστες θα πρέπει να συμπεριφέρονται έτσι ώστε να μην παρενοχλούν και να μην δημιουργούν κινδύνους στους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου». Το ύψος του προστίμου θα ανέρχεται στα 55 ευρώ και ο αστυνομικός θα πρέπει να δώσει λεπτομέρειες για το κίνδυνο που δημιουργήθηκε. Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης, καθώς δεν είναι απλό να αποδείξεις ότι το εγκαλούμενο άτομο «έπαιζε».

Το κυνήγι Pókemon έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε όλον τον κόσμο με το παιχνίδι να έχει ξεπεράσει σε web δημοτικότητα το Twiter και το PornHub! Μεγάλο ποσοστό οδηγών παίζει οδηγώντας, με τα νούμερα να λένε, για παράδειγμα, ότι τρία εκατ. Γάλλοι οδηγοί από τα 40 που υπάρχουν συνολικά στη χώρα παίζουν Pókemon Go!

Σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο οι προειδοποιήσεις της Αστυνομίας, αλλά και των εταιρειών αυτοκινητοδρόμων, έχουν κλιμακωθεί και φανταζόμαστε ότι έπεται συνέχεια. Αναμένουμε και στην Ελλάδα να γίνει στοιχειωδώς κάτι. Αν όχι από την πολιτεία (που πάντα σε τέτοια θέματα είναι μακριά νυχτωμένη), από τις εταιρείες αυτοκινητοδρόμων που χρειάζεται να ξεκινήσουν με μηνύματα σε όλα τα ενημερωτικά ταμπλό τους.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese