«Η ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι υπάρχει συμφωνία στις βασικές αρχές του κόμματος. Μπορεί να υπάρχει μια απόκλιση που δεν μας…
απομακρύνει από τις βασικές αξίες. Οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια στον πολίτη στο έπακρο και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα στο έπακρο», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με τις δηλώσεις Κυρίτση,  περί διώξεων φρονηματικού χαρακτήρα σε Σακκά και Σεϊσίδη.

«Όταν μιλάμε για διώξεις φρονηματικού χαρακτήρα αναφερόμαστε σε περίπτωση όπου κάποιος δεν έχει κάνει κάποια ποινικά κολάσιμα πράξη. Οι δυο κατηγορούνται οτι έχουν κάνει κάποια πράξη και θα το κρίνει το δικαστήριο. Ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορώ να προδικάσω την κρίση του δικαστηρίου», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο υπουργός τόνισε ότι «η δικαιοσύνη δεν απονέμει ταυτότητες φρονημάτων και ιδεών», ενώ ανέφερε ότι βρήκε στις δηλώσεις του κυρίου Κυρίτση και κάποια σημεία στα οποία συμφωνεί.

«Διαφωνώ στο ότι δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Είναι επίσης και η οριοθέτηση της βίας. Δεν έχω την ίδια άποψη με τον κύριο Κυρίτση. Πάντοτε θα πρέπει η δίωξη να στηρίζεται σε μια πράξη που έχει τελέσει κάποιος και αυτό προβλέπει η νομοθεσία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο υπουργός, απέφυγε να απαντήσει εάν η σύλληψη των δυο είναι επιτυχία της αστυνομίας,

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese