Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη βιομηχανία «Λεβεντέρης», που ανακοίνωσε ότι κλείνει η μονάδα παραγωγής του …
Βόλου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «ακόμη ένα εργοστάσιο στο Βόλο, έκλεισε ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης στον κλάδο του Μετάλλου. Το εργοστάσιο της εταιρείας «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ» που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην παραγωγή συρματόσχοινου, έκανε παύση της λειτουργίας του με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι και οι τελευταίοι εργαζόμενοι που είχαν απομείνει στην επιχείρηση. Μετά την ΚΟΝΤΙ, την ΒΜΤ, τον ΚΑΝΑΚΗ, τη ΒΙΟΣΟΛ, την COCA COLA, τον ΙΜΑΝΤΑ, ακόμα ένα λουκέτο έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των κλειστών εργοστασίων της περιοχής μας.

Έτσι όμως λειτουργεί ο καπιταλισμός. Όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις άνοιξαν για να βγάλουν κέρδη από τον ιδρώτα και το μόχθο των εργατών. Όταν αυτά τα κέρδη λοιπόν μειώθηκαν ή έπαψαν να υπάρχουν λόγω του ανταγωνισμού, τα εργοστάσια έκλεισαν και χιλιάδες εργάτες έμειναν άνεργοι.
Έκθετες είναι όλες εκείνες οι δυνάμεις, που όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης υπεράσπιζαν τα κέρδη των επιχειρήσεων και συκοφαντούσαν τους εργατικούς αγώνες, τις απεργίες, την ταξική πάλη, ότι αυτά κλείνουν τις επιχειρήσεις και αυξάνουν την ανεργία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει το ρόλο του «Ποντίου Πιλάτου», αποδεικνύοντας ότι καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί το σημερινό δρόμο ανάπτυξης δεν μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, να τιθασεύσει τους νόμους ζούγκλας της καπιταλιστικής οικονομίας. Επιπλέον, η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά προετοιμάζει και νέο συντριπτικό χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ», για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, οι μισθοί και τα δικαιώματά τους».

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese