Τι ψάχνει η Ασφάλεια Ηρακλείου για την ληστεία σε βάρος του 74χρονου επιχειρηματία…

Νυχτερινό καρτέρι σε γνωστό επιχειρηματία – Άρπαξαν 30.000 ευρώ
Το δεδομένο ότι οι ληστές που επιτέθηκαν και χτύπησαν τον 74χρονο επιχειρηματία και διέφυγαν με λεία περίπου 23.000 ευρώ ήταν καλά πληροφορημένοι υποχρεώνει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου να «ξεσκονίσουν» το οικείο και το εργασιακό του περιβάλλον και να εξαντλήσουν κάθε ενδεχόμενο υποψίας. Πιστεύουν ότι οι δράστες είχαν είτε άμεση πληροφόρηση είτε έμμεση για όσα συνήθιζε να κάνει ο επιχειρηματίας. Αν η προανάκριση που «τρέχει» δεν υποστηριχθεί με άλλα στοιχεία, η όλη διαδικασία αναμένεται να είναι εξαιρετικά χρονοβόρα.

Οι δράστες, όπως φαίνεται, είχαν στήσει καρτέρι στον 74χρονο. Το πιο πιθανό είναι να τον περίμεναν έξω από το σπίτι του, κρυμμένοι, και έδρασαν την κατάλληλη στιγμή. Το σενάριο να τον ακολούθησαν με την αναχώρηση του από την επιχείρηση, στην Χερσόνησο, και σε όλη τη διαδρομή μέχρι την οικία του, στην Ανάληψη Ηρακλείου, επίσης ελέγχεται αν και δεν μοιάζει και πολύ βάσιμο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Πολλά «επενδύουν» οι αστυνομικοί στις κάμερες ασφαλείας. Εστιάζουν κυρίως στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση και στους δρόμους πέριξ αυτής καθώς οι δράστες πήγαν  και διέφυγαν από κει με μία μηχανή. Από την στιγμή που δεν …πέταξαν, όλο και κάποια κάμερα μπορεί να έχει καταγράψει κινήσεις τους. Είναι βέβαιο επίσης ότι ήδη οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει την διαδρομή που ακολούθησε επ’ ακριβώς ο 74χρονος μέχρι να φθάσει στο σπίτι του. Η διαδρομή αυτή επίσης μπορεί να φανεί χρήσιμη στην περίπτωση που ακολουθήθηκε από τους δράστες και πάλι όμως εάν βρεθεί αξιοποιήσιμο υλικό από κάποια κάμερα.

Γίνεται ωστόσο αντιληπτό ότι αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται πολύ τρέξιμο αλλά και τύχη για τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει τις έρευνες της υπόθεσης. Εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα έχουν μία ασφαλή εικόνα για τι υλικό έχουν στην διάθεση τους και αν αυτό φυσικά μπορεί να δώσει διαφωτιστικά στοιχεία.

Ο 74χρονος διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο καθώς φέρει χτυπήματα στο κεφάλι. Οι δράστες τον χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο για να κάμψουν κάθε αντίσταση και να του αποσπάσουν την τσάντα με τα χρήματα. Το αιματηρό σκηνικό έγινε παρουσία της 23χρονης κόρης του παθόντα, η οποία είδε τους κουκουλοφόρους να χτυπούν βάναυσα τον πατέρα της.
Από ‘κει και πέρα μεγάλη βαρύτητα δίνεται στις καταθέσεις, στις επαγγελματικές επαφές του επιχειρηματία και όχι μόνο.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese