Το Disney Mix αποτελεί την τελευταία δημιουργία της Disney…
και ουσιαστικά πρόκειται μια messaging εφαρμογή, με την ιδιαιτερότητα ότι δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις αν κάτω πάνω από 13!

Είναι κοινό το πρόβλημα ότι στο Internet υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά, και μπορούν πολύ εύκολα να “προσεγγιστούν” μέσω αυτού. Σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει λύση η Disney με το Mix, καθώς στην συγκεκριμένη εφαρμογή ισχύουν τρεις κανόνες. Αν ένας από τους παραπάνω κανόνες παραβιαστεί, ένας ειδικά εκπαιδευόμενος της Disney παρεμβαίνει στην συζήτηση και την ελέγχει.

Οι χρήστες που μπορούν να πραγματοποιήσουν εγγραφή στο disney Mix, πρέπει να είναι πάνω από 13 χρονών και τα μηνύματα αποστέλλονται μόνο μεταξύ μελών που έχουν έχουν γίνει πρώτα “φίλοι”. Οι τρεις κανόνες που αναφέραμε είναι οι εξής:

Ο καθένας θα πρέπει να σέβεται τον άλλο
Απαγορεύονται οι βρισιές και οι αναφορές σε ευαίσθητα θέματα
Όλα τα μέλη θα πρέπει να παραμένουν ασφαλές
Επιπροσθέτως η Disney προτείνει στα μέλη που χρησιμοποιούν την εφαρμογή να μην μοιράζονται πολλές προσωπικές λεπτομέρειες. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα πρέπει να μοιράζονται τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις ή το πραγματικό τους όνομα. Το Disney Mix διαθέτει προκαθορισμένα φίλτρα λέξεων που αν χρησιμοποιηθούν από κάποιο χρήστη, αυτόματα διαγράφονται.

Αν οποιαδήποτε συζήτηση ξεκινά να περιέχει ερωτήσεις για ευαίσθητα θέματα και καταπατά τους κανόνες τις κοινότητας, ο κάθε χρήστης μπορεί να πατά το ειδικό κουμπάκι “σφυρίχτρα” στο πάνω δεξί μέρος της συνομιλίας. Με αυτόν τον τρόπο ειδοποιείται αμέσως ένας διαχειριστής της κοινότητας της disney και ελέγχει την συζήτηση. Αν κάποιος χρήστης πιαστεί να πραγματοποιεί περίεργες ερωτήσεις μπορεί να αποκλειστεί από την κοινότητα ή ακόμη να ειδοποιηθούν οι γονείς του!

Στην παρούσα, πρώτη έκδοση της εφαρμογής οι χρήστες δεν μπορούν να μοιραστούν βίντεο ή φωτογραφίες και η Disney αναφέρει ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα ίσως να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική αναβάθμιση. Ο λόγος φυσικά δεν είναι τεχνικός, αλλά η Disney θέλει να βρει τον τρόπο που το Disney Mix θα καταλαβαίνει ποιες φωτογραφίες περιέχουν ευαίσθητο περιεχόμενο.

Ο Disney Mix δεν είναι απλώς μία ακόμη messaging εφαρμογή , καθώς επιτρέπει στους χρήστες τις να βλέπουν διάφορα νέα, φωτογραφίες και βίντεο από το Disney Channel και ταινίες. Η εφαρμογή επίσης διαθέτει και stickers, αλλά και interactive παιχνίδια για την ευχάριστη ενασχόληση τους.

“Το Disney Mix είναι μία δωρεάν εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που σου επιτρέπει να συνομιλήσεις, να μοιραστείς και να παίξεις με τους φίλους σου, με έναν νέο, μοναδικό τρόπο. Ξεκινώντας με το δικό σου, προσωποποιημένο Avatar μπορείς να “συνδεθείς” με τους φίλους σου ή ακόμη και με τους γονείς σου. Γίνε δημιουργικός και και εκφράσου με τα εκατοντάδες stickers ή τους αγαπημένους σου Disney χαρακτήρες. Προσκάλεσε τους φίλους σου να παίξετε παιχνίδια και να γελάτε. Μπορείτε επίσης να “κάνετε φίλους” τα Disney Channel, Disney XD, and Disney Movies, προκειμένου να δέχεστε όλα τα τελευταία μας νέα και βίντεο. Το ολοκαίνουργιο Disney Mix είναι διαθέσιμο για iOS και Android.”  – Disney

Φυσικά, παρόλο όλες τις παραπάνω προφυλάξεις, τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές. Ωστόσο η Disney πραγματοποίησε ένα τεράστιο άλμα προς την πλήρη ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά ας έχουμε και εμείς τον νου μας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android. Δυστυχώς για iOS ακόμη δεν έχει έρθει στην χώρα μας και για το κατεβάσετε θα πρέπει να αλλάξετε “κατάστημα”, ενώ αν δεν γνωρίζεται την διαδικασία μπορώ να σας την περιγράψω στο john@thenerd.gr.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese