Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την χτεσινή επίθεση ενός άντρα με ματσέτα εναντίον δύο αστυνομικών στο Σαρλερουά, στο Βέλγιο, σύμφωνα…
με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στο ISIS.

Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ο άντρας με τη ματσέτα ήταν ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής άντρας, που ήταν γνωστός για αδικήματα στις αρχές, όχι όμως για τρομοκρατική δράση. Οι εισαγγελείς του Βελγίου αναγνώρισαν το δράστη της χθεσινής επίθεσης στο Σαρλερουά ως τον 33χρονο Κ.Β., ο οποίος ζούσε στο Βέλγιο από το 2012 και είχε ποινικό φάκελο.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση αυτή είχε τρομοκρατικά κίνητρα», ανέφερε η ανακοίνωση των εισαγγελέων. «Ήταν γνωστός στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα, όχι για τρομοκρατική δράση», τόνισαν.

Ο Αλγερινός που φώναζε «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο θεός είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης, πυροβολήθηκε από την αστυνομία και υπέκυψε στα τραύματα του.

Δεύτερο περιστατικό με ματσέτα σήμερα στο Βέλγιο

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα με μία ματσέτα στη Λιέγη.

Η σύλληψη αυτή έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση που έκανε άντρας οπλισμένος με ματσέτα κατά δύο γυναικών αστυνομικών στο Σαρλερουά, πριν δεχτεί τα θανατηφόρα πυρά, ενός άλλου αστυνομικού.

Σύμφωνα με το VRT, η αστυνομία της Λιέγης δέχτηκε ένα τηλέφωνο σήμερα το πρωί και απέκλεισε την περιοχή, πριν προχωρήσει στη σύλληψη του άντρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι τουρκικής καταγωγής, δε χρησιμοποίησε τη ματσέτα, ενώ δεν ήταν προηγούμενα γνωστός στην αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα του Βελγίου έχουν αυξηθεί μετά τη χθεσινή επίθεση στο Σαρλερουά, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese