«Εδώ που ήρθατε δεν θα ελέγξετε», είπαν οι φουσκωτοί της εισόδου, εφαρμόζοντας το δικό τους νόμο. Οι ελεγκτές- από άλλη εφορία και όχι της Ρόδου– επιχείρησαν να μπουν, επισημαίνοντας ότι έχουν δικαίωμα εισόδου από το νόμο…
και εξηγώντας τις ποινές με τις οποίες ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι οι ιδιοκτήτες στη βάση των ισχυουσών διατάξεων νόμου.

Ποια ήταν η απάντηση από τους μπράβους του club; «Φύγετε μην έχουμε κι άλλα». Οι ελεγκτές αποχώρησαν, υπέβαλαν την έκθεσή τους και όπως προβλέπει η Απόφαση που εξέδωσε ο Γιώργος Πιτσιλής προετοιμάζεται η επιβολή λουκέτου διάρκειας μεγαλύτερης των 48 ωρών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος σε περίπτωση άρνησης ελέγχου.

Ποιο είναι το «κενό» του νόμου, στο οποίο προφανώς «πάτησαν» οι μπράβοι του club καθ’ υπόδειξη του ιδιοκτήτη; Ότι οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα υποβολής αντιρρήσεων εντός 20ημέρου, επομένως το λουκέτο θα μπει μετά τον Δεκαπενταύγουστο, δηλαδή κατόπιν εορτής.

Από τη ΓΓΔΕ διαμηνύουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και προετοιμάζονται για κύμα λουκέτων σε όσους αρνούνται τον έλεγχο, υπενθυμίζοντας ότι σε περίπτωση διαπίστωσης κατόπιν ελέγχου ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους ανεξαρτήτως πλήθους υπερβαίνει τα 500 ευρώ, το 48ωρο λουκέτο χωρίς εξηγήσεις και αντιρρήσεις επιβάλλεται άμεσα. Επιπλέον, οι παραβάτες θα μπαίνουν σε «μαύρη» λίστα και θα ξετινάζονται κατά προτεραιότητα για φόρο εισοδήματος και ΦΠΑEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese