Ο JR είναι πολυτάλαντος καλλιτέχνης δρόμου, συνεχίζει το πρότζεκτ του, «inside out»…

Καμβάς του, το αστικό τοπίο του Ρίο των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή τη φορά. Μόνο που πειραματίζεται με καινούργιο υλικό: σκαλωσιές οικοδομής.

Για την ώρα -θα υπάρξει συνέχεια-, εγκατέστησε πάνω σε πλέγμα μεταλλικών σωλήνων δύο φιγούρες (σε πολύ μεγαλύτερο από το φυσικό μέγεθος) αθλητών ολυμπιακών αγωνισμάτων: έναν καταδύτη και έναν άλτη εις ύψος.

Στη συνοικία Barra, ένας καταδύτης ίπταται πάνω από τους βράχους της ακτής, βουτώντας στον Ατλαντικό.

Ο άλλος αθλητής, ένας άλτης εις ύψος τη στιγμή που περνά τον πήχη, είναι τοποθετημένος πάλι σε μεταλλικούς σωλήνες στην οροφή ενός συγκροτήματος πολυκατοικιών, με το κεφάλι του να έχει πάρει ήδη κλίση για την προσγείωση και να καλύπτει τους τρεις τελευταίους ορόφους.
Υπάρχει συγκεκριμένη ιστορία πίσω από αυτήν τη φιγούρα, εξομολογείται ο JR: Η μονοχρωματική φιγούρα αναπαριστά τον 27χρονο Σουδανό άλτη Μοχάμεντ Γιουνές Ιντρίς, ο οποίος ζει και προπονείται στην Κολονία, στην Γερμανία. Ο Μοχάμεντ δεν έπιασε τις επιδόσεις και δεν κατάφερε να επιλεγεί στην ολυμπιακή ομάδα της χώρας του. Κι όμως. Για τον JR o «Μοχάμεντ Γιουνούς Ιντρίς» αγωνίζεται στο Ρίο, ήδη.

Ο JR συνεχίζει τις παρεμβάσεις του στο Ρίο. Παραμένουμε συντονισμένοι.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese