Προστατευμένες ζώνες για τους ασυνόδευτους ανήλικους μέσα στις δομές φιλοξενίας θα…
δημιουργηθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου με βάση τους σχεδιασμούς της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και ΜΚΟ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τις έλλειψης κατάλληλων χώρων για τους ασυνόδευτους ανήλικους είναι ότι 25 προσφυγόπουλα κρατούνται στις αστυνομικές εγκαταστάσεις στην Αμυγδαλέζα και στην Πέτρου Ράλλη, λόγω έλλειψης θέσεων για τη φιλοξενία τους.

Πέντε από αυτούς θα επιστρέψουν εντός της ημέρας στο ΠΙΚΠΑ της Λέρου, ενώ έχει εξασφαλιστεί, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη ΜΚΟ «Μετάδραση», η άμεση μεταφορά άλλων 10 ανηλίκων σε δομές φιλοξενίας που πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν έπειτα από επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής, Οδυσσέα Βουδούρη, σε Αμυγδαλέζα και Πέτρου Ράλλη. «Το καθεστώς κράτησης ανήλικων ασυνόδευτων παραμένει μια μελανή κηλίδα στο δημόσιο σύστημα, διότι παιδιά στα οποία οφείλουμε μια αυξημένη φροντίδα, καταλήγουν σε δυσμενέστερες συνθήκες από συνομήλικους που τυχαίνουν της παρουσίας των γονιών τους» δήλωσε ο Οδυσσέας Βουδούρης έπειτα από την επίσκεψή του.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese