Σε μία προσπάθεια να μην θρηνήσουμε θύματα από ατυχήματα…
κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Βραζιλία, ο διάσημος κατασκευαστής Drones, DJI απαγορεύει την κυκλοφορία των Drone του, στα διάφορα μεγάλα events των Ολυμπιακών. Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί παρά μόνο με κάποιο software update των drones.

Η συγκεκριμένη αναβάθμιση ορίζει τις περιοχές που θα απαγορευτούν προσωρινά οι πτήσεις. Μάλιστα η DJI πήρε τόσο σοβαρά τον ρόλο της που ζήτησε από το στρατό της Βραζιλίας να της προμηθεύσουν τις επίμαχες συντεταγμένες, με τον τελευταίο να είναι υπεύθυνος, από την Κυβέρνηση, για τον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών.

Συγκεκριμένα έξι ζώνες έχουν τεθεί σαν απαγορευτικά σημέια που δεν θα επιτρέπετε στους χρήστες των Drones να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε πτήση. Οι έξι αυτές ζώνες του Rio de Janerio είναι οι:

Sao Paulo
Brasilia
Belo Horizonte
Manaus
Salvador
Φυσικά οι απαγορεύσεις των πτήσεων πρόκειται να κρατήσουν όσο και η διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει προβεί και στο παρελθόν σε ίδια ενέργεια προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα. Μερικές από αυτές είναι οι εκλογές της Αμερικής, την G7 στην Ιαπωνία αλλά και το Euro 2016 την Γαλλία.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese