Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στους κύκλους της ΕΕ για διακοπή των ενταξιακής πορείας της…
Αγκυρας, μετά τις μαζικές συλλήψεις, εκκαθαρίσεις και την πιθανότητα επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία, ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα. 

“Η διακοπή των διαπραγματεύσων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνιστούσε ένα σοβαρό λάθος της εξωτερικής πολιτικής” κρίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD και πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή.

Στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο Γιούνκερ είπε ότι θα ήταν αντιπαραγωγικό να “παγώσουν” οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, απορρίπτοντας την πρόταση του καγκελαρίου της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχτηκε ότι η Τουρκία επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ. “Η Τουρκία, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σίγουρα όχι αν επαναφέρει τη θανατική ποινή, όπως ζητούν ορισμένοι”, τόνισε.

“Δεν νομίζω ότι θα βοηθούσε αν λέγαμε μονομερώς στην Τουρκία ότι οι διαπραγματεύσεις τερματίζονται”, πρόσθεσε.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese