Χαμός στην Ολομέλεια για τροπολογία που κατατέθηκε με την μορφή βουλευτικής τροπολογίας από…

τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λίγα μόλις λεπτά πριν τη λήξη της συνεδρίασης και ψήφισης του νομοσχεδίου και των τροπολογιών και η οποία παρείχε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που έχουν τελωνειακές υποχρεώσεις που αφορουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης να ενταχθούν καταβάλλοντας ως πρώτη δόση το 3% σε ρυθμίσεις έως και 48 δόσεων.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης σύσσωμα αντέδρασαν υποστηρίζοντας πως έρχεται την τελευταία στιγμή πριν την ψηφοφορία και η Ολομέλεια θα κλείσει μια βουλευτική τροπολογία που την συνυπογράφουν δύο βουλευτές (Μηταφίδης και Μορφίδης), αλλά ουσιαστικά είναι μια «κρυπτο- υπουργική» τροπολογία, χωρίς να υπάρχει καμία έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους που να αναφέρει σε τι ποσά αναφέρεται, ποιοι οφελούνται, και τι ποσά ζημιώνεται το δημόσιο για να την ψηφίσουμε.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ μάλιστα δια του κ. Γιάννη Μανιάτη είπε πως εάν ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, που ήταν ο επισπεύδων του νομοσχεδίου δεν την αποσύρει το κόμμα του θα αποχωρήσει από την Βουλή.

Η βουλευτική αυτή τροπολογία, φάνηκε ότι δεν ήταν απλά μια πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στα υπουργικά έδρανα παρευρίσκοντο και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, που από τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης αναγκάστηκε να πάρει τον λόγο και να υποστηρίξει πως το δημόσιο δεν χάνει χρήματα, αντιθέτως θα εισπράξει καθώς πολλές επιχιερήσεις με την εφαρμογή πέρυσι των capital controls βρέθηκαν να μην μπορούν να καταβάλλουν τον ειδικό φόρο…. Και αυτό που γίνεται τώρα είναι να τους δοθεί η δυνατότητα να πληρώσουν σε δόσεις.

Οι εξηγήσεις δεν έπεισαν κανένα από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που συνέχισαν να ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας και αυτή να κατατεθεί με όλα τα στοιχεία με το άνοιγμα της Βουλής μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και να υπάρξει χρόνος να συζητηθεί, αντιθέτως υπάρχουν σκιές ότι σε κάποιους χαρίζετε πρόστιμα…

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες και βαριές κατηγορίες αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία και έτσι να λήξη το θέμα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese