Μια υπόθεση βιασμού μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο του Ρίο Ντε Τζανέιρο έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας…
Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας σεκιουριτάς με την κατηγορία ότι βίασε γυναίκα πυροσβέστη την ώρα που εκείνη κοιμόταν, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, το περιστατικό συνέβη στις 4:30 ξημερώματα Κυριακής στο Ρίο, σε μια προσωρινή κατασκευή στο ποδηλατοδρόμιο, οι αγώνες στο οποίο θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Ο Ferreira Mendes κατηγορείται ότι έβαλε το χέρι του στο πουκάμισο της γυναίκας ενώ αυτή κοιμόταν και στη συνέχεια ότι είχε «σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς τη συγκατάθεσή της», όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο σεκιουριτάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και αν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής Διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε: «Η Επιτροπή αντιτίθεται σε κάθε μορφή βίας και ασέβειας. Η υπόθεση εξετάζεται από τις αρμόδιες Αρχές και αν οι κατηγορίες αποδειχθούν, θα επιβληθεί ποινή σύμφωνα με τους νόμος της Βραζιλίας. Η Επιτροπή τονίζει ότι όλοι οι εξωτερικοί υπάλληλοι έχουν διαταχθεί να ακολουθούν τον κώδικα συμπεριφοράς που ισχύει για όλους στους Αγώνες, δηλαδή να ακολουθούν επαγγελματική συμπεριφορά».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese