Στο τριών δωματίων κελί, οι αρχές βρήκαν μια αίθουσα…
συνεδριάσεων, τηλεόραση Plasma, βιβλιοθήκη και κουζίνα.

Το εσωτερικό του κελιού, στο οποίο διέμενε ο Βραζιλιάνος άρχοντας των ναρκωτικών Jarvis Chimenes Pavao, έχει πλέον καταστραφεί, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Παραγουάης.
Η αστυνομία είχε ενημερωθεί πως ο Pavao σχεδίαζε να δραπετεύσει από την φυλακή ανοίγοντας μίας τρύπα στον τοίχο με τη χρήση εκρηκτικών υλών.
Ο Pavao επρόκειτο να ολοκληρώσει την ποινή του για ξέπλυμα χρήματος τον επόμενο χρόνο, στο τέλος της οποίας πιθανότατα θα ερχόταν αντιμέτωπος με την έκδοσή του στη Βραζιλία.Έχει ήδη μεταφερθεί σε ειδική μονάδα, μακριά από το πολυτελές κελί του στη φυλακή Tacumbu, κοντά στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί ποιοι αξιωματικοί επέτρεψαν στον Pavao να ζει πολυτελέστατα.

Οι κρατούμενοι στο Tacumbu δήλωσαν στο γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων πως όποιος ήθελε στο πολυτελές κελί θα έπρεπε να πληρώσει στον Pavao ένα εφάπαξ τέλος ύψους 5.000 δολαρίων ή εβδομαδιαίο ενοίκιο 600 δολαρίων.«Ήταν ο πιο αγαπητός άνθρωπος σε αυτή τη φυλακή» δήλωσε ο Αντόνιο Γκονζάλες, ένας τρόφιμος των φυλακών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κελί διαθέτει επίσης κλιματισμό, άνετα έπιπλα, ιδιωτικό μπάνιο καθώς και μια συλλογή από DVD μεταξύ των οποίων, και μια σειρά που παρουσίαζε την ζωή του Κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese