Δεν είναι λίγες οι φορές που είπες ένα μικρό ψεματάκι στον εαυτό…
σου, για να νιώσεις καλύτερα και να βρεις μια δικαιολογία για κάτι που δεν έκανες ή (στη συγκεκριμένη περίπτωση) για κάτι που έκανες. Το ίδιο συμβαίνει, φυσικά, και κατά την διάρκεια των ταξιδιών σου.

Δες παρακάτω ποια 12 ψέματα λες στον εαυτό σου κάθε φορά που ταξιδεύεις και σίγουρα ένα πονηρό γελάκι θα σου ξεφύγει.    

“Καίω” όλο το φαγητό που τρώω με το περπάτημα “Πρέπει να έχω διανύσει χιλιόμετρα σήμερα, γι αυτό και μπορώ να απολαύσω ένα πλούσιο δείπνο με πίτσα, μπύρα και παγωτό στο τέλος. Άλλωστε, κάθε μέρα είμαι στους δρόμους και αυτό θα με βοηθήσει να… κάψω ό,τι θερμίδα προστίθεται από το φαγητό μου”!  

Αυτή η τσάντα θα περαστεί σίγουρα ως χειραποσκευή “Παρόλο που είναι αρκετά βαριά για να την σηκώσω και τα φερμουάρ με δυσκολία έκλεισαν, είμαι σίγουρος/η ότι θα χωρέσει στο μετρητή της χειραποσκευής. Τελικά, ξέρω πολύ καλά να πακετάρω τα πράγματά μου”!  

Δεν χρειάζομαι ξενοδοχείο, θα κοιμηθώ στο αεροπλάνο/ λεωφορείο/ τρένο/ πλοίο “Θα πάρω το νυχτερινό δρομολόγιο που διαρκεί εννιά ώρες, θα με πάρει ο ύπνος στο κάθισμα αμέσως, θα ξυπνήσω φρέσκος/ια μετά από τόσες ώρες ύπνου και θα είμαι πανέτοιμος/η να εξερευνήσω τον νέο προορισμό μόλις φτάσω σε αυτόν. Γιατί να πληρώνω ξενοδοχείο και να χαλάσω τα χρήματά μου χωρίς λόγο εφόσον υπάρχει λύση”;  

Δεν θα ελέγξω το εταιρικό email “Έχω ενεργοποιήσει την αυτόματη απάντηση στο εταιρικό μου email ότι λείπω εκτός και έτσι δεν θα χρειαστεί να το ελέγξω καθώς όλοι θα είναι ενήμεροι. Εκτός, αν χρειαστεί κάτι έκτακτο ο διευθυντής μου για ένα project που τρέχω εγώ και δεν είμαι σίγουρος/ η ότι οι υπόλοιποι θα ξέρουν να του απαντήσουν καταλλήλως…”.  

Αυτή η πτήση στις 06.00 δεν είναι και τόση μεγάλη ταλαιπωρία “Η πτήση μου είναι €100 πιο οικονομική από εκείνη που αναχωρεί σε μία πιο “νορμάλ” ώρα. Θα κοιμηθώ νωρίς το προηγούμενο βράδυ, θα έχω όλα μου τα πράγματα έτοιμα και τακτοποιημένα, οπότε το ότι θα ξυπνήσω στις 03.00 για να είμαι δύο ώρες πριν στο αεροδρόμιο δεν είναι και τόσο μεγάλη (και δύσκολη) υπόθεση”.  

Το πάπλωμα του δωματίου μου έχει σίγουρα καθαριστεί “Έχω διαβάσει όλα αυτά που γράφονται κατά καιρούς από ταξιδιώτες για τα κλινοσκεπάσματα των ξενοοδοχείων, αλλά το συγκεκριμένο φαίνεται καθαρό και είμαι σίγουρος/ η ότι το συγκεκριμένο σημάδι/ λεκές/ σχέδιο αποτελεί μέρος του design του. Θα χωθώ λοιπόν, από κάτω και θα χουχουλιάσω όντας/ ούσα πεπεισμένος/η ότι είναι πεντακάθαρο”.  

Εννοείται και θα τα φορέσω όλα αυτά “Σίγουρα θα χρειαστώ αυτό το μαγιό/ γόβες/ cocktail φόρεμα/ ζακέτα στις διακοπές μου. Σε περίπτωση, δηλαδή, που προκύψει κάτι τελευταία στιγμή και δεν έχω το κατάλληλο ρούχο μαζί μου τι θα φορέσω”;  

Δεν θα περάσω ουσιαστικό χρόνο στο ξενοδοχείο “Τις περισσότερες ώρες θα βρίσκομαι έξω και θα εξερευνώ τον προορισμό στον οποίο θα βρίσκομαι. Οπότε, κλείνοντας σε ένα ξενοδοχείο 3* ή σε κάποιο ενοικιαζόμενο για να εξοικονομήσω χρήματα που θα μπορέσω να τα ξοδέψω αλλού δεν θα επηρεάσει το ταξίδι μου έτσι κι αλλιώς”.  

Αυτά τα παπούτσια δεν θα μου δημιουργήσουν φουσκάλες στα πόδια “Τι κι αν τα πήρα μόλις χθες και είναι ολοκαίνουρια; Είναι τόσο χαριτωμένα και άνετα, που αποτελούν ιδανική επιλογή για ολοήμερη βόλτα”.  

Δεν θα κρυώσω τόσο πολύ “Είμαι σίγουρος/η ότι δεν θα κρυώσω. Άλλωστε, θα βρίσκομαι όλη μέρα στο δρόμο, περπατώντας και εξερευνώντας τον προορισμό, οπότε δεν θα χρειαστώ το χοντρό jacket μου. Ήλεγξα και ότι ο καιρός θα είναι καλός, άρα δεν χρειάζεται να κουβαλάω περιττά βάρη”.  

Δεν θα ξεπεράσω τον προϋπολογισμό μου “Θα έχω μαζί μου ακριβώς τα χρήματα που έχω υπολογίσει ότι θα ξοδέψω στο ταξίδι και, έτσι, δεν θα χρειαστεί να βγάλω από το ΑΤΜ άλλο ποσό. Θα μείνω πιστός/η στον προϋπολισμό που έχω κάνει και δεν θα τον υπερβώ ούτε κατά ένα ευρώ”.  

Δεν θα ασχολούμαι με τα social media τόσο συχνά “Είμαι τόσο κουρασμένος/ η από τα facebook/ instagram/ twitter που αυτή το φορά θα κάνω “αποτοξίνωση” ζώντας το ταξίδι μου ανεπηρέαστη. Εκτός, βέβαια, από την διαδρομή με το τρένο που είναι τόσο βαρετή και (ως κατά τύχη) στις υπηρεσίες του διατίθεται και wi-fi”!  English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese