Ο Κινέζικος κολοσσός τηλεπικοινωνιών και κατασκευής smartphones, Huawei, μόλις ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα…
που αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνα, και 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τους τελευταίους έξι μήνες η Huawei είχε τζίρο 36.8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ έθεσε τον στόχο των 75 δισεκατομμύριων για το τέλος του 2016. Επίσης έθεσε τον στόχο της πωλήσεις των 140 εκατομμυρίων smartphones το 2016 και για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θέλει να ανοίξει 15.000 νέα φυσικά καταστήματα ανά τον κόσμο.

Η Huawei έχει πουλήσει συνολικά 108 εκατομμύρια smartphone την προηγούμενη χρονιά και αν οι προβλέψεις της είναι σωστές, οι πωλήσεις της φέτος θα είναι κατά 30% περισσότερες.

“Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι σχετικά με τους στόχους που έχουμε θέσει και τα 140 εκατομμύρια smartphones που θα έχουμε πουλήσει μέχρι το τέλος του έτους. Βέβαια τα φυσικά μας καταστήματα είναι πολύ λιγότερα από αυτά του στόχου, αλλά αυτό είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξει. Θα εγκαινιάσουμε πάμπολλα νέα καταστήματα σε όλο τον κόσμο φέτος” ανέφερε ο Richard Yu Chengdong της Huawei.

Μέχρι τις 31 Μαίου του 2016, η Huawei είχε 35.000 καταστήματα παγκοσμίως, με 11.000 στην Κίνα, 6.500 την υπόλοιπη Ασία, 6.200 στην Ευρώπη και 1.500 στην Αμερική. Συνολικά η Huawei έχει τα δικά της καταστήματα σε 170 χώρες του πλανήτη μας.

Η CFO της Huawei, Sabrina Meng ανέφερε ότι οι πωλήσεις μέχρι τώρα, αλλά και ο στόχος του 2016 θα πραγματοποιηθεί χάρη στην “ισορροπημένη” παρουσία της εταιρίας της παγκοσμίως. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς τα έσοδα της έρχονται και από τα τρία “business groups”, πελάτες λιανικής, υπηρεσίες, εταιρικοί πελάτες.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese