Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς μερικά γυάλινα βαζάκια. Βαζάκια που μας έχουν κάνει δώρο μαζί με…
ανθοδέσμες, βαζάκια από μέλι ή μαρμελάδες, βαζάκια διαφόρων γλυκών του κουταλιού. Δείτε σήμερα πώς θα τα αναβαθμίσετε μοναδικά με τον πιο εύκολο και «λαμπερό» τρόπο.

Βάλτε μια δόση πολυτέλειας στον κήπο, στη βεράντα, στο τραπέζι του σαλονιού ή στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας φτιάχνοντας μερικά υπέροχα κεριά χρησιμοποιώντας άδεια βαζάκια και γυάλινα βότσαλα.

Κόστος παρασκευής: 2-5 ευρώ

Χρόνος κατασκευής: 5-10 λεπτά

Τι θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα κεριά θα χρειαστείτε άδεια γυάλινα βαζάκια σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλετε, μερικά ρεσό, γυάλινα βότσαλα σε όποια απόχρωση επιθυμείτε (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κοσμημάτων και χειροτεχνίας) και κόλλα στιγμής ή ειδική κόλλα για γυάλινες επιφάνειες (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία).

Πώς θα φτιάξετε τα κεριά σας

Η διαδικασία είναι πανεύκολη και δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη δεξιοτεχνία. Ξεκινήστε καθαρίζοντας το βαζάκι με λίγο οινόπνευμα για να εφαρμοστεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά η κόλλα. Στη συνέχεια πάρτε το βαζάκι και κολλήστε τα γυάλινα βότσαλα το ένα δίπλα στο άλλο ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Βάλτε στο εσωτερικό του βάζου λίγη άμμο ή αληθινά βότσαλα και τοποθετήστε πάνω ένα ρεσό.

Tip Μπορείτε να βάλετε αν θέλετε ψεύτικα ρεσό που δουλεύουν με μπαταρία για μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα βρείτε ψεύτικα ρεσό σε καταστήματα με διακοσμητικά είδη.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese