Κάθε τρεις και λίγο, βγάζεις το σπρέι από την τσάντα και ψεκάζεσαι δήθεν για να ενυδατωθείς. Ε λοιπόν, αυτή είναι μία από τις κακές συνήθειες…
που πρέπει να κόψεις.

3+1 πράγματα που δεν ξέρατε για τα facial mists
1. Δεν είναι όλα ίδια. Άλλα είναι από μεταλλικό νερό (mineral water), άλλα από νερό ιαματικών πηγών (thermal water) και άλλα -τα νέας γενιάς- είναι εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια, εκχυλίσματα βοτάνων ή γλυκερίνη.
 
2. Θυμάστε παλιά, πριν τους αυστηρούς κανονισμούς στα αεροδρόμια, που κατά τη διάρκεια της πτήσης ψεκαζόμασταν κάθε τρεις και λίγο με το σπρέι; Φαινόμενο που το συναντάμε συχνά βέβαια και στο… έδαφος. Ε λοιπόν είναι λάθος. Τα σπρέι για το πρόσωπο δεν είναι ούτε βεντάλιες ούτε αναψυκτικά, δηλαδή δεν τα χρησιμοποιούμε για να ανακουφιστούμε/δροσιστούμε από την αφόρητη ζέστη. 
Στην πραγματικότητα, καθώς το νερό εξατμίζεται άμεσα, η επιδερμίδα σας, αντί να ενυδατώνεται, δείχνει ακόμη πιο ξηρή και ταλαιπωρημένη από πριν.
 
3. Κρατήστε το 10 περίπου εκατοστά μακριά από το πρόσωπό σας και ψεκάστε. Αν το κρατήσετε πολύ κοντά και είστε μακιγιαρισμένη, θα πετύχετε ένα ωραιότατο μουντζούρωμα. 
 
4. Αφήστε το για ένα λεπτό και έπειτα ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο. Οι περισσότερες κάνουν το λάθος και αφήνουν όλο το νερό να στεγνώσει φυσικά πάνω στο πρόσωπό τους.
3 χρήσεις που δεν ξέρατε για τα facial mists (εκτός από τη σταθεροποίηση του μακιγιάζ)
 
1. Κάτω από την ενυδατική κρέμα
Ξέρουμε όλοι ότι τα ενυδατικά προϊόντα σώματος έχουν καλύτερη απόδοση όταν εφαρμόζονται σε νωπό δέρμα, αμέσως μετά το μπάνιο, καθώς «κλειδώνει» η υγρασία. Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και με το πρόσωπο; Ψεκάστε στο πρόσωπο, αφαιρέστε, όπως είπαμε, την περιττή υγρασία με ένα χαρτομάντιλο και έπειτα απλώστε την ενυδατική σας κρέμα. Θα διαπιστώσετε πως έτσι η αγαπημένη σας κρέμα θα απορροφηθεί καλύτερα.
 
2. Πάνω από το μακιγιάζ, για «baby look»
Ποια δεν θέλει να έχει εκείνο το υπέροχο look των διακοπών, το baby look που αποκτά η επιδερμίδα μας όταν έχει αναψοκοκκινίσει (όχι καεί) από το χάδι του ήλιου; Οι make up artists της Mac συνηθίζουν να κάνουν ένα «φσιτ» για κάθε προϊόν που απλώνουν πάνω στο πρόσωπο (ενυδατική, primer, make up). Με αυτό τον τρόπο δημιουργούν το εφέ της φυσικής λάμψης και της τέλειας ενυδατωμένης επιδερμίδας.
 
3. Πάνω από την πούδρα
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις πούδρες είναι ότι ναι μεν σταθεροποιούν το μέικ απ, παράλληλα όμως δίνουν στο πρόσωπο το ανεπιθύμητο εφέ μάσκας. Αν δεν θέλετε να δείχνετε υπερβολικά μακιγιαρισμένη, μετά την εφαρμογή της πούδρας, περάστε το πρόσωπό σας με ένα facial mist. Αν μάλιστα έχετε ακολουθήσει τις προηγούμενες συμβουλές μας, η επιδερμίδα σας θα δείχνει τόσο φυσικά λαμπερή, που ενδέχεται κανείς να μην καταλάβει ότι φοράτε μέικ απ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese