Σε ηλικία 19 ετών, το πρώην μοντέλο Breanne Rice εμφάνισε λεύκη, ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί μόνιμη λεύκανση…
σε ορισμένα σημεία του δέρματος. Για τα επόμενα 12 χρόνια, η νεαρή κοπέλα προσπαθούσε να κρύψει την «ατέλειά» της κάτω από βαριές στρώσεις μακιγιάζ.

«Το πρόσωπό μου ήταν τα πάντα. Ένιωθα ότι έπρεπε να σβήσω όλα αυτά τα σημεία στο πρόσωπό μου για να δείχνω κανονικά. Ήταν μια μακρά διαδικασία κάθε μέρα για να βγω στο δρόμο», δηλώνει στο αμερικανικό People.
Η Breanne εγκατέλειψε το μόντελινγκ και σήμερα στα 31 της χρόνια βρήκε το θάρρος να μιλήσει για το πρόβλημά της. Εργάζεται ως σύμβουλος διατροφής και με ένα εκτενές σημείωμα στο Instagram εξηγεί ότι αποφάσισε να αρχίσει να αγαπάει τον εαυτό της.

Ποστάροντας μια φωτογραφία με το κανονικό της πρόσωπο, η Breanne έγραψε:

«Στα 19 χρόνια μου διαγνώστηκα με λεύκη και σύντομα έχασα το χρώμα από το μισό μου πρόσωπο. Ναι. Όχι στο πόδι, στο χέρι, αλλά ΜΟΝΟ στο πρόσωπο. Έβαφα λοιπόν το πρόσωπό μου και δεν ήθελα κανείς να ξέρει τίποτα γι’ αυτό. Δεν μπορούσα να κοιταχτώ στον καθρέφτη χωρίς να κλάψω και ένιωθα άσχημη. Όταν έβγαινα στον ήλιο, μαύριζα στο κανονικό μου δέρμα αλλά η λεύκη ήταν ακόμη πιο διακριτή.

Και συνεχίζει: «Μου πήρε πολύ χρόνο για να μπορώ να βγω έξω με αυτό το σημάδι και να περπατήσω δημόσια χωρίς μακιγιάζ. Τώρα μπορώ απλά να αγαπώ τον εαυτό μου και να μην αφήνω τις συγκυρίες να μου καθορίζουν την αξία και την αυτοεκτίμηση».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese