Στο δεύτερο γύρο όπως άλλωστε αναμενόταν περνούν τα 3 ενδιαφερόμενα σχήματα…
ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ και Κ/Ξ VINCI CONCESSIONS-VINCI HIGHWAYS-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ.

Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών εγκρίνεται το από Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού Α’ Φάσης: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την προεπιλογή, του δημόσιου διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου με σκοπό την ανάθεση Σύμβασης Παραχώρησης για την Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και εκμετάλλευση του έργου της Υποθαλάσσιας Ζεύξης Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η πρώτη φάση διεξήχθη νομότυπα και υπήρξε επαρκής αριθμός κατάλληλων υποψηφίων.

Τώρα εισερχόμαστε στο κυρίως μενού, που είναι ο Ανταγωνιστικός Διάλογος. Σε αυτόν θα κληθούν να καταθέσουν απόψεις, προτάσεις και σχόλια οι ενδιαφερόμενοι, μαζί με το Υπουργείο και τους φορείς της περιοχής.

Η διαδικασία αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε 24 μήνες, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Από εκεί και έπειτα θα ακολουθήσει η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για να αναδειχθεί ο παραχωρησιούχος.

Τα έργα υπολογίζεται να ξεκινήσουν μέχρι το 2019 και να ολοκληρωθούν 4-5 χρόνια μετά. Το έργο περιλαμβάνει την οδική σύνδεση μεταξύ των πορθμείων Περάματος και Παλουκίων στη Σαλαμίνα ενώ στο αντικείμενο του έργου θα υπάρχουν και οι εκατέρωθεν προσβάσεις.

Τελευταία προσθήκη στο έργο, όπως έγραψε προ ημερών το ypodomes.com είναι η σκέψη για επέκταση της γραμμής του Τραμ από τον Πειραιά μέχρι το Πέραμα και από εκεί μέχρι τα Παλούκια. Οι τελικές αποφάσεις για το έργο θα ληφθούν με την ολοκλήρωση του ανταγωνιστικού διαλόγου που μόλις ξεκινά.

Το έργο αναμένεται να κοστίσει περίπου 350εκ.ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ και τον παραχωρησιούχο και η διάρκεια της παραχώρησης έχει οριστεί για 35 χρόνια, αρχής γενομένης με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese