Στην επίθεση βγήκε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την τροπολογία που πέρασε βράδυ από τη Βουλή σχετικά…
με την κυβερνητική αποστολή στην Πάρο, όπου αίρονται οι περιορισμοί και θα καλυφθούν όλα τα έξοδα από τα κρατικά ταμεία. Έτσι μετά τις αναρτήσεις από Άδνι Γεωργιάδη και Γιώργο Κουμουτσάκο στο twitter ακολούθησε και πολύ σκληρή ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο! Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Όμως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στο μεταξύ στη Νέα Δημοκρατία μετρούν τα κέρδη από τη συζήτηση στη Βουλή και την φοβική στάση, όπως τονίζουν του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο αίτημα για διερεύνηση των πράξεων ή παραλείψεων της κυβέρνησης, που οδήγησαν στην επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και σε ένα τρίτο μνημόνιο, επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εν χορώ στηλιτεύουν την απουσία του πρωθυπουργού, αλλά και του κυβερνητικού του εταίρου, Πάνου Καμμένου, από την κοινοβουλευτική συζήτηση ως αποδοχή ενοχής, ενώ αναφορικά με τα σχόλια του Μαξίμου περί απόρριψης της πρότασης και απομόνωσης της Ν.Δ. σημείωναν ότι, προφανώς, δεν ανέμεναν να «σπάσει» η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του «συνοδοιπόρου τους Β. Λεβέντη». Στην αξιωματική αντιπολίτευση, αντιθέτως, θεωρούν ότι τόσο μέσω της διαδικασίας ψήφισης του εκλογικού νόμου όσο και προχθές στη συζήτηση για την εξεταστική και, μελλοντικά, στο ζήτημα της αναθεώρησης, η Νέα Δημοκρατία πιστοποιεί ότι αποτελεί τον κύριο πόλο ενός μετώπου δημοκρατικής ευθύνης.
Οι υψηλοί τόνοι της Ν.Δ. δεν περιορίζονται, προφανώς, μόνον στο ζήτημα της εξεταστικής αλλά και σε αυτά της «καθημερινότητας», με πρώτα στην ατζέντα την οικονομία και τη δημόσια τάξη. Μετά την ομαδική ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. για τον ΕΝΦΙΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε με αιχμηρό τρόπο στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την κοινωνική πολιτική, με τελικό στόχο να καταδείξει ότι ο κ. Τσίπρας είναι αποκομμένος από την κοινωνία και τα προβλήματά της. «Θα συμβουλεύαμε τον κ. πρωθυπουργό να αποφεύγει κάθε είδους μεγαλόστομες διακηρύξεις. Ουδείς τις ακούει. Ουδείς τις πιστεύει» σχολίασε ο Γ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «το ίδιο ισχύει, κατά κύριο λόγο, και για τις σημερινές ανακοινώσεις δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας που έκανε από την ασφαλή αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου». Η Ν.Δ. και προσωπικά ο πρόεδρός της θα συνεχίσουν να «προκαλούν» τον πρωθυπουργό να «βγει στον δρόμο και να μιλήσει με τους πολίτες», οικοδομώντας, στον αντίποδα, την εικόνα ενός πιο προσιτού και, κυρίως, ειλικρινούς Κυριάκου Μητσοτάκη.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese