Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή το…
θάνατο του  Αρχιτέκτονα και Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) Χαράλαμπου Μπούρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από χθες η ελληνική επιστημονική κοινότητα έγινε φτωχότερη.

Ο Χαράλαμπος Μπούρας υπήρξε μία μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο του πολιτισμού, ένας σημαντικός επιστήμονας ο οποίος έθεσε ανεξίτηλα την υπογραφή του στο σπουδαίο έργο της αναστήλωσης της Ακρόπολης.

Επιστρατεύοντας τη ζηλευτή του επιστημονική κατάρτιση, αλλά και την αγάπη του για τον κλασσικό πολιτισμό, κατάφερε να δώσει ζωή σε εμβληματικά μνημεία τόσο της κλασσικής αρχαιότητας όσο και της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου.

Έργο ζωής ήταν αναμφισβήτητα η Ακρόπολη, ωστόσο θα τον θυμόμαστε παράλληλα για τη συνεισφορά του στην αναστήλωση και άλλων σημαντικών μνημείων όπως είναι η Στοά της Βραυρώνας και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ο Χαράλαμπος Μπούρας αφήνει πίσω του σημαντική πνευματική παρακαταθήκη, “οδηγό” για τις νέες γενιές επιστημόνων.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese