Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αιρετός ΚΥΣΕΕΠ, Βασίλης Βούγιας ενημερώνει για τον αριθμό και τον χρόνο των προσλήψεων…
αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Ε.Π – Ε.Β.Π. (Γενική – ειδική αγωγή – παράλληλη στήριξη) για το 2016-17.

Είχε προηγηθεί  ενημέρωση από αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας.

Yπήρξε επιβεβαίωση του προγραμματισμού του ΥΠ.Π.Ε.Θ., όσον αφορά στην πρόσληψη περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, μεγάλου ποσοστού (εκ του συνολικού) αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., αν και «τεχνικά» είναι εφικτή η πρόσληψη του συνόλου των αναπληρωτών για το 2016-17,  όμως ένα μικρό ποσοστό θα κρατηθεί για πρόσληψη λίγο αργότερα για λόγους ανατροφοδότησης του συστήματος κάλυψης κενών, αλλά και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών(εγκυμοσύνες κ.λ.π.).
Ο γενικός αριθμός πιστώσεων για αναπληρωτές θα είναι περίπου 21.000.

Όσον αφορά στην Ειδική Αγωγή οι εξασφαλισμένες πιστώσεις κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα(6.800 περίπου).
Επίσης στην Ειδική Αγωγή και ενώ ο γενικός αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα είναι πάνω – κάτω ο ίδιος ο περσινός, οι πιστώσεις για προσλήψεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι(άγνωστο το τελικό ποσοστό της μείωσης), σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.

Οι πιστώσεις για την Παράλληλη Στήριξη και τους Συνοδούς Ε.Β.Π. και Σχολικούς Νοσηλευτές θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα των περσινών κι εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η Παράλληλη Στήριξη δεν θα μπορέσει να αντλήσει φέτος χρηματοδότηση από Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στα φετινά Προγράμματα ΕΣΠΑ θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία κάλυψης διαφορετικών αναγκών απ αυτά, σε σχέση με το παρελθόν.

Τέλος δεν θα υπάρξει θέμα μειωμένων πιστώσεων για τις Περιφέρειες(Αττική – Στερεά Ελλάδα – Νότιο Αιγαίο) που πέρσι αντιμετώπισαν προβλήματα υποχρηματοδότησης από Προγράμματα ΕΣΠΑ.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese