Γράφτηκε απο Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Για να έχεις την ομορφιά της….

Η Αφροδίτη κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία  είναι η θεά του έρωτα και της ομορφιάς, της σεξουαλικότητας, της ηδονής και της τεκνοποίησης. Η αντίστοιχη θεότητα της Αρχαίων Ρωμαίων ήταν η  Venus. Σύμφωνα με τον ομηρικό μύθο γεννήθηκε στις ακτές της Πάφου στην Κύπρο.

Ως μία εκ των 12 εκλεκτών του Ολύμπου είχε ως βρώσιμη επιλογή την αμβροσία και ως πόσιμη το νέκταρ. Όμως για πόσο καιρό μπορεί κάποιος να τρέφεται μόνο με ένα είδος τροφής σε καθημερινή βάση; Το νοστιμότερο φαγητό του κόσμου να ήταν, σίγουρα η συνήθεια πολύ σύντομα θα το καθιστούσε απελπιστικά βαρετό.  Η μυθολογία αναφέρει ότι αν και νυμφευμένη με τον Ήφαιστο, εντούτοις  είχε πολλούς εραστές και ίσως αυτό να  δικαιολογεί ότι αποζητούσε την ερωτική ποικιλία, αφού έτσι έπνιγε προφανώς τη γευστική μονοτονία της καθημερινότητας.

Αν είχα μια ευκαιρία να της συστήσω ένα και μόνο γεύμα πέρα από νέκταρ και αμβροσία  με βάση τα διαθέσιμα τρόφιμα της τότε εποχής αλλά και τη διαθεσιμότητα των βρώσιμων προϊόντων της γενέτειρά της, σίγουρα θα της έκανα μια πρόταση κυρίως με φρέσκες ωμές τροφές που αποτελούν τη βάση νεότητας και της μακροζωίας με πολλά αντιοξειδωτικά, ενεργά ένζυμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Η δική μου πρόταση για μια θεϊκή ισορροπία αντάξια της Αφροδίτης

2 μικρά παξιμάδια από αλεύρι κρίθινο και Ζέας με φυσικό θαλασσινό αλάτι,  ως η μισή επιλογή της ομάδας δημητριακών/καρπών της 3άδας, βαπτισμένα σε λίγο χλιαρό νερό ώστε να είναι περισσότερο εύπεπτα,

2 κουταλιές μουσκεμένους ξηρούς καρπούς,  ως η άλλη μισή επιλογή της ομάδας δημητριακών/καρπών της 3άδας,

2 μικρά κομμάτια χαλούμι  (περίπου 60 γραμμάρια), ως η ζωική επιλογή της 3άδας,

2 φρέσκα ή ξερά σύκα, ως  η  φρέσκια επιλογή της 3άδας και ως σύμβολο της γονιμότητας,

1 κουταλιά ωμό ελαιόλαδο για τα παξιμάδια,

ελάχιστη ποσότητα φρέσκια ρίγανη που λειτουργεί ως φυσικό αντισηπτικό του εντέρου.

Εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: Συνταγές από την Λευκάδα

Η φιλοσοφία  των επιλεγμένων συνδυασμών  για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων είναι βασισμένη στο βιβλίο  Thin Positive – Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese