Έργα συνολικού προϋπολογισμού 7 ,2 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αντιμετώπιση των πρόσφατων θεομηνιών. Τα έργα αυτά…
εντάχθηκαν μετά από μεγάλη προσπάθεια των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποίες προέβησαν σε γρήγορη καταγραφή των προβλημάτων και προετοιμασία των απαραίτητων Τεχνικών Δελτίων.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη συγκυρία το να εντάσεις και να δημοπρατείς έργα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν χρήματα στην τοπική οικονομία, είναι μεγάλη υπόθεση. Τα έργα αυτά αποκαθιστούν ζημιές που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες θεομηνίες. Έτσι θα πραγματοποιηθούν έργα καθαρισμού ποταμών στον Παλαμά και τα Φάρσαλα και ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν αναχώματα στον Ενιπέα για να αντιμετωπιστούν τυχόν μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα. Παράλληλα πρόκειται να πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις και άρσεις καταπτώσεων οδών, όπως στο δρόμο Βόλος – Φάρσαλα, εντός των ορίων των Δήμων Φαρσάλων και Παλαμά σε θέσεις χειμάρρων, στο Ξουρίχτι Μαγνησίας και σε ρέματα της Μαγνησίας. Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε γρήγορη καταγραφή και από το Υπουργείο μια γρήγορη ένταξη και για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Αλέξη Χαρίτση και τον γενικό γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή γιατί τα έργα αυτά ήταν απαραίτητα».

Αναλυτικά τα έργα που εντάχθηκαν είναι:

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese