«Ο ΣΚΑΪ δεν έχει κόκκινα δάνεια. Αποπληρώνει κανονικά τα δάνεια του…
και δεν τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης από τις τράπεζες», τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν ανταγωνιστές του ΣΚΑΪ που, παρότι δεν εξοφλούν τα δάνεια τους, εντούτοις παίρνουν ενημερότητες και συμμετέχουν κανονικά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τα δάνεια του ΣΚΑΪ, είπε, δόθηκαν με όρους τραπεζικής αγοράς, ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έλεγε ότι κάποιοι άλλοι δανειοδοτήθηκαν πέραν της λογικής με πολιτικές επιρροές.

Ο κύριος Αλαφούζος τόνισε ότι ο ΣΚΑΪ υφίσταται πολιτική δίωξη, ενώ εκτίμησε ότι οι τράπεζες πιέζονται από την κυβέρνηση να μην δίνουν δάνεια σε μη αρεστές επιχειρήσεις «αν κρίνω από τον τρόπο που φέρονται στη δική μου επιχείρηση» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κατήγγειλε δε ότι από τη στάση της κυβέρνησης έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου, ένας τρόμος στις τράπεζες.

«Τα τραπεζικά στελέχη φοβούνται να υπογράψουν χρηματοδότηση μη αρεστών επιχειρήσεων» σημείωσε.

«Εδώ και ένα εξάμηνο υπάρχει μια γενική άρνηση αντιμετώπισης του ΣΚΑΪ με επιχειρηματικά κριτήρια και αυτό θεωρώ ότι συνιστά πολιτική παρέμβαση», σημείωσε ο κύριος Αλαφούζος. Ανέφερε μάλιστα ότι η Εθνική Τράπεζα με την οποία είχε πολυετή συνεργασία λειτουργεί πλέον ως πολιτικό παράρτημα.

«Το γεγονός ότι περιορίστηκαν οι τηλεοπτικές άδειες σε 4 αποτελεί ακραία πολιτική παρέμβαση» υπογράμμισε ο κύριος Αλαφούζος.

Τόνισε ακόμη ότι ο ΣΚΑΪ απασχολεί 550 εργαζόμενους , δίνει μάχη επιβίωσης σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και κατάρρευσης της διαφημιστικής αγοράς και από το 2013 δεν κάνει γενικές απολύσεις εργαζομένων.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese