Κατά 45 εκατομμύρια δολάρια αυξήθηκε ο λογαριασμός του Ιδρύματος Λεονάρντο Ντι Κάπριο ύστερα από το φιλανθρωπικό γκαλά που…
διοργάνωσε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός σε ένα γιοτ στο Σαιν Τροπέ.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς του ιδρύματος, που έχουν να κάνουν με την περιβαλλοντική έρευνα.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς για ποιόν σκοπό η Μαράια Κάρεϊ, η Ναόμι Κάμπελ, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Σαρλίζ Θερόν, η Πενέλοπε Κρουζ, η Σκάρλετ Γιόχανσον και πολλοί άλλοι φόρεσαν τα καλύτερα επίσημα του ρούχα και παραβρέθηκαν στη δημοπρασία που διοργάνωσε ο ηθοποιός με προσωπικά του αντικείμενα που δώρισε. Τη γεμάτη με αστέρες βραδιά πλαισίωσαν με τα τραγούδια τους η Λάνα Ντελ Ρέι και ο Γουικέντ.

Το ίδρυμα του ΝτιΚάπριο ιδρύθηκε το 1998, και χρησιμοποιείται για την υποστήριξη διαφόρων έργων σε όλο τον κόσμο, που έχουν να κάνουν με την προστασία των απειλούμενων ειδών και οικοσυστημάτων, με τη χρηματοδότηση της έρευνας και εξεύρεσης βιώσιμων εναλλακτικών πηγών ενέργειας και την αλλαγή συμπεριφοράς των ανθρώπων στο περιβάλλον.

Στην ομιλία του ο 41χρονος ηθοποιός τόνισε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «αν και είμαστε η πρώτη γενιά που έχει την τεχνολογία, την επιστημονική γνώση και την παγκόσμια βούληση για την οικοδόμηση ενός πραγματικά βιώσιμου και οικονομικού μέλλοντος για όλη την ανθρωπότητα, είμαστε η τελευταία γενιά που έχει την ευκαιρία να σταματήσει την κλιματική αλλαγή πριν είναι πολύ αργά».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese