Μπορεί για τον περισσότερο κόσμο ασχέτως φύλου να αποτελεί μία ερώτηση ταμπού, ωστόσο ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων που είχε κάποιος στη ζωή του είναι ένα ερώτημα που σε πολλές περιπτώσεις…
ταλανίζει το έτερον ήμισυ.

Έρευνα που εκπόνησε το δίκτυο ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών «Superdrug onlne doctor», αποκαλύπτει ότι ο ιδανικός αριθμός των ερωτικών συντρόφων είναι ο αριθμός 7, με μικρές αποκλίσεις για τα δύο φύλα.

Συγκεκριμένα, για μία γυναίκα ο ιδανικός αριθμός σεξουαλικών συντρόφων είναι κατά μέσο όρο 7,5 ενώ, για τους άντρες «ιδανικός» αριθμός θεωρείται το 7,6 σύντροφοι.

Πότε ο σεξουαλικός παρτενέρ θεωρείται «επιπόλαιος»

Για τους άνδρες, μία γυναίκα είναι «επιπόλαιη» αν έχει κάνει σεξ με 14 άντρες κατά μέσο όρο στη ζωή της, ενώ για τις γυναίκες ένας άντρας είναι επιπόλαιος όταν έχει κάνει σεξ με 15,2 γυναίκες στη ζωή του.

Η νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από δύο χιλιάδες άτομα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αποκάλυψε τον αριθμό σεξουαλικών συντρόφων που θεωρείται «ιδανικός» από το άλλο φύλο κι αυτόν που θεωρείται «υπερβολικός».

Οι γυναίκες με τη σειρά τους απάντησαν ότι ο ιδανικός αριθμός σεξουαλικών συντρόφων για έναν άντρα είναι κατά μέσο όρο 7,6, ενώ θεωρούν υπερβολικό να έχει κάνει ένας άντρας σεξ με περισσότερες από 15,2 γυναίκες κατά μέσο όρο.

Το γεγονός, πάντως, ότι οι αριθμοί δεν παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, δείχνει ότι, σε μεγάλο βαθμό, έχει πάψει να ισχύει το κλασικό «ότι ο άνδρας είναι πιο ενεργός σε ότι αφορά τη σεξουαλική δραστηριότητα».

Η έρευνα δείχνει επίσης πως, η πλειοψηφία των δύο φύλων – ποσοστό 58,6% των αντρών και 67,4% των γυναικών αντίστοιχα – επιλέγουν συνήθως το δρόμο της αλήθειας απαντώντας με το χέρι στην καρδιά στην ερώτηση «Με πόσους έχεις πάει…».

Η ειλικρίνεια εις ό,τι αφορά τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων κρίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις απαραίτητη. Για παράδειγμα, για όσους δεν χρησιμοποιούν προστασία στο σεξ, ο αριθμός ερωτικών συντρόφων μεταφράζεται σε μεγαλύτερη έκθεση σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese