«Αισθάνομαι Αρκάς» φώναξε ο πατέρας του Ελληνικού τραγουδιού, Μίκης Θεοδωράκης, στην κατάμεστη πλατεία Άρεως, στην …
Τρίπολη, κάνοντας όλο τον κόσμο να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη συναυλία, με την Πέγκυ Ζήνα να ερμηνεύει πρώτη φορά Μίκη Θεοδωράκη, στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Ο σπουδαίος Μίκης τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση μιας και ήταν από νωρίς στον χώρο με τον κόσμο να θέλει να τον αγκαλιάσει και να φωτογραφηθεί μαζί του.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, αφού του παρέδωσε τιμητική πλακέτα για τη συνολική πρόσφορά του, τον ενημέρωσε για το μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» που ετοιμάζεται στην βίλα Τουρκοβασίλη, καλώντας τον να το εγκαινιάσει μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, γεμίζοντας τον χαρά.

Η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου τού χάρισε μεταξύ άλλων κι ένα βιβλίο γεμάτο ιστορικές μνήμες από τα υπόγεια του δικαστηρίου της Τρίπολης.

Με την πρόσφορα αυτή ο Μίκης ένιωσε την ανάγκη με την σειρά του να το αφιερώσει στην «κόκκινη δασκάλα», την ηρωική Αθηνά Μπενέκου.

«Έχω περπατήσει όλη την Αρκαδία όποτε το βιβλίο αυτό το θεωρώ περιττό» απάντησε χαριτολογώντας στον αντιπεριφερειάρχη, Βαγγέλη Γιαννακούρα, αμέσως μετά το βιβλίο με τις ομορφιές της Αρκαδίας που τού έδωσε.

Στη συνέχεια, θέλησε να μοιραστεί με τον δήμαρχο Γορτυνίας, Γιάννη Γιαννόπουλο, πως στην Ζάτουνα συνέθεσε δέκα κύκλους τραγουδιών, τις λεγόμενες «Αρκαδίες».

Τέλος, μικρά παιδιά με λουλούδια στα χέρια τον καλωσόρισαν φωνάζοντας του «Σ’αγαπώ», με τον ίδιο να ανταποδίδει συγκινημένος.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese