Σε παρέμβαση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ αναμένεται πιθανόν και μέσα…
στην μέρα η κυβέρνηση.

Με δεδομένο ότι το Μέγαρο Μαξίμου έγινε αποδέκτης παραπόνων για καταφανείς αδικίες και υπερβολές,  αναμένεται  η “χειρουργική” παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό  επιτελείο ξανακοιτάει το θέμα με τα αγροτεμάχια. Η πρώτη από τις πέντε (;) δόσεις δεν πρόκειται να καταβληθεί μέσα  στο καλοκαίρι εξάλλου.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των όσων προβλέπονται για πρώτη φορά εφέτος εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και λοιποί φορολογούμενοι που είναι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων, θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς τα αγροτεμάχια, οι αγροί, τα βοσκοτόπια και οι λοιπές εκτάσεις γεωργικής γης που κατέχουν θα συμπεριληφθούν στον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, η προσθήκη των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αυτών, οι οποίες δεν μειώθηκαν καθόλου, στη συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας των συγκεκριμένων φορολογουμένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος το όριο συνολικής αξίας ακινήτων πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ μειώθηκε από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ κι ότι οι συντελεστές υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ έχουν αυξηθεί σημαντικά, θα έχει ως συνέπεια άλλοι εξ αυτών να κληθούν για πρώτη φορά να καταβάλουν συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ κι άλλοι να υποχρεωθούν να πληρώσουν σημαντικά αυξημένο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

Και στις δύο περιπτώσεις το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβληθεί (το άθροισμα κύριου και συμπληρωματικού) θα είναι σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese