Μετά την ανάδειξη των επτά εταιρειών που είχαν προεπιλεγεί…
την περασµένη εβδοµάδα και τον αποκλεισµό τριών µεταξύ των οποίων και το MEGA επιβεβαιώθηκε ότι η µάχη θα είναι σκληρή ως το τέλος.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» είναι παρακινδυνευµένο να επιχειρήσει κανείς να προβλέψει ποιοι θα είναι οι τέσσερις που θα επικρατήσουν, παρότι ορισµένα σχήµατα ξεχωρίζουν ήδη ως φαβορί. Και αυτό γιατί, όπως όλοι οµολογούν, µπορεί να δηµιουργηθούν συµµαχίες ως την τελευταία στιγµή, που θα ανατρέψουν τα δεδοµένα και να υπάρξουν εκπλήξεις που µέχρι στιγµής δεν είναι ορατές.

Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των εκπροσώπων των εταιρειών που µετέχουν στον διαγωνισµό, από τις επτά εταιρείες που πέρασαν τον πρώτο έλεγχο της αρµόδιας επιτροπής που συγκρότησε η Γενική Γραµµατεία Ενηµέρωσης και Επικοινωνίας, οι πέντε θεωρούνται µεγάλα φαβορί όχι µόνο επειδή κατέθεσαν ογκώδεις φακέλους µε όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν, αλλά και επειδή στον φάκελό τους περιλαµβάνονται εντυπωσιακά σχέδια για την ανάπτυξη τηλεοπτικών

Ως φαβορί σύμφωνα με την εφημερίδα εµφανίζονται:

1. Ο τηλεοπτικός σταθµός ΑΝΤ1 που λειτουργεί από το 1989 και έχει αναπτύξει τηλεοπτικά δίκτυα σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και σε Αµερική και Αυστραλία.
2. Ο τηλεοπτικός σταθµός STAR που περιλαµβάνει στον φάκελό του νέες επενδύσεις, αλλά και νέα τηλεοπτικά προγράµµατα τόσο στον ενηµερωτικό όσο και στον ψυχαγωγικό τοµέα.

3. Ο τηλεοπτικός σταθµός ALPHA που εκπέµπει ήδη και στην Κύπρο και προαναγγέλλει συµµαχίες µε νέους επενδυτές.

4. Ο τηλεοπτικός σταθµός ΣΚΑΪ που επενδύει όλο και περισσότερο στο ενηµερωτικό του πρόγραµµα και τις νέες τεχνολογίες.

5. Η νέα εταιρεία ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε., ιδιοκτησίας του προέδρου του Ολυµπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, που κατέθεσε έναν εντυπωσιακό φάκελο, ο οποίος εγγυάται τουλάχιστον 200 νέες θέσεις εργασίας από την πρώτη µέρα λειτουργίας του καναλιού και ισχυρή χρηµατοδότηση για την ανάπτυξη νέων τηλεοπτικών προγραµµάτων.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese