Σκηνές βγαλμένες από Κόμικς εκτυλίχθηκαν πριν  από  λίγες ημέρες στην ορθοπεδική κλινική…
του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου με πρωταγωνιστές ασθενείς και συγγενικά τους πρόσωπα τα οποία πρωταγωνίστησαν σε θερμό επεισόδιο.

Αιτία του κακού η έλλειψη κλινών η οποία έχει ως αποτέλεσμα, η εξασφάλιση ενός κρεβατιού να θωρείται …χρυσός.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή το γεγονός ότι όλα τα κρεβάτια ήταν πιασμένα μέσα στους θαλάμους, με αποτέλεσμα να γίνεται νοσηλεία και σε διαδρόμους.

Η  απελευθέρωση ενός κρεβατιού, μετά τη λήψη εξιτηρίου από νοσηλευόμενο, προκάλεσε έντονη κινητικότητα μεταξύ ασθενών που νοσηλεύονται στο διάδρομο. και των συνοδών τους .

Όταν μάλιστα ο ασθενής άφησε το κρεβάτι , τότε άρχισαν οι τρελές καταστάσεις, με δύο ασθενεί να έρχονται μια ανάσα από το να πιαστούν ακόμα και στα χέρια, για το ποιος είχε σειρά να  «καπαρώσει» το κρεβάτι και να εξασφαλίσει κατ’ επέκταση το προνόμιο της νοσηλείας μέσα σε θάλαμο.

Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια τόσο του ασθενούς που μόλις είχε πάρει εξιτήριο όσο και νοσηλευτών οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να εξηγήσουν πως η επιλογή του ατόμου το οποίο θα μπει σε κρεβάτι εντός θαλάμου θα γίνει από την κλινική με γνώμονα τη σοβαρότητα της κατάστασης των περιστατικών.

Παρά την προσπάθεια να κατέβουν οι τόνοι στο επεισόδιο παρενέβησαν και συγγενικά πρόσωπα των ασθενών με αποτέλεσμα η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου και να υπάρξει ακόμα και ανταλλαγή «Γαλλικών».

Τριτοκοσμικές καταστάσεις

Αποκαλυπτικό της κατάστασης ου επικρατείς την αποκαλούμενη «ναυαρχίδα» της δημόσιας υγείας στην Δυτική Ελλάδα, στο γνωστό και μη εξαιρετέο ΠΠΝΠ, είναι και το γεγονός, πως  στο τμήμα επαγόντων όπου όταν υπάρχει εφημερία γίνεται παρέλαση εκατοντάδων περιστατικών  αντιστοιχεί μόλις  ένας νοσηλευτής για 10 περιστατικά .

Εκεί που η λογική αποτελεί άγνωστη έννοια είναι στο ογκολογικό, όπου η αντιστοιχία ασθενών με ιδιαίτερες ανάγκες  και νοσηλευτών είναι 1 στους 10,  δηλαδή στους 60 ογκολογικούς ασθενείς αντιστοιχούν 6 νοσηλευτές μαζί με την προϊσταμένη, ενώ στην αναμονή βρίσκονται άλλα 70- περιστατικά.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese