Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας σήμερα το μεσημέρι από άγνωστη…
μέχρι στιγμής αιτία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της αρμόδιας Υπηρεσίας να έχουν σπεύσει ήδη στην περιοχή.

Σημειώνεται πως, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε οικισμό και σπίτια καθώς οι φλόγες “πήραν” κατεύθυνση προς το Πισκοπειό, γεγονός που ανάγκασε την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κινητοποιήσει όλες της τις δυνάμεις, ακόμη και όσους υπαλλήλους βρίσκονταν σε άδεια ή ρεπό, προκειμένου να επιχειρήσουν στο σημείο. Παράλληλα, η Υπηρεσία έχει ήδη προβεί στις πρώτες εκκενώσεις σπιτιών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή, καθώς η φωτιά έχει “αγγίξει” πλέον προς τον οικισμό.

Στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί οι υδροφόρες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς επίσης και φορτηγά αυτοκίνητα, από ιδιωτικές χωματουργικές επιχειρήσεις της Σύρου, τα οποία μεταφέρουν τόνους χώμα, για την υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής.

14.32: Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος με ρίψεις νερού και δύο Canadair.

14.39: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σας ενημερώνει ότι, έχουν ήδη απογειωθεί δύο αεροσκάφη τύπου Canadair 416 για να αντιμετωπιστεί η εξελισσόμενη πυρκαγιά σε περιοχές της ν. Σύρου. Επισημαίνουμε και πάλι προς τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

15.32: Kι ενώ συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από Canadair και τα αεροσκάφη επιχειρούν στην περιοχή του Πισκοπειού, η φωτιά επεκτείνεται και στην περιοχή του Δανακού.

16:00: Στην από αέρος κατάσβεση, τα δύο Canadair συνέδραμε και πυροσβεστικό ελικόπτερο, με συνεχείς ρίψεις νερού στο σημείοω επέκτασης της φωτιάς στο Δανακό.

16.04: Yπογραμμίζεται πως οι φλόγες έχουν πλησιάσει προς το σημείο που βρίσκεται γνωστή επιχείρηση 8χ8 στο ύψος του σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλου.

16:15: Μικρή ομάδα πυροσβεστών έχει παραμείνει στο σημείο του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στο Πισκοπειό, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και πλέον η πυρκαγιά βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, προκειμένου να επιβλέπει την κατάσταση, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

17.00: Μετά από περίπου 4 ώρες η μεγάλη πυρκαγιά, που κατέκαψε τεράστια, σχετικά με το μέγεθος του νησιού, έκταση και από θαύμα δεν στοίχησε τη ζωή σε κάποιον άνθρωπο, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και τελικά κατασβέστηκε, με τα κλιμάκια της πυροσβεστικής να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνιση, για τυχόν αναζωπυρώσεις, εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων, που πνέουν στην περιοχή.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese