Την Τρίτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών…
συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη, της Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ.κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Αικατερίνης Παπανάτσιου, καθώς και του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστου Μπουκώρου, με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν συγκεκριμένα ζητήματα και προτάσεις στον Υπουργό κ. Αλεξιάδη για την διευκόλυνση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. O Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι, κατά την παρούσα φάση, η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθούν οι στόχοι που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές, ώστε να είναι δυνατόν στο μέλλον να αποκτηθούν κάποιοι βαθμοί ελευθερίας σε ότι αφορά την διαχείριση των δημοσιονομικών, με στόχο να αμβλυνθούν τα δύσκολα αυτά μέτρα.

Απαντώντας σε επιμέρους ζητήματα, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στον ακατάσχετο προσωπικό λογαριασμό, επισημαίνοντας ότι μέχρι το ποσό των 1250 ευρώ δεν υπάρχει κατάσχεση, ενώ, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, προανήγγειλε ότι επίκειται πρωτοβουλία του ΥΠΟΙΚ στην οποία θα προβλέπεται ότι ο λογαριασμός POS για τις επιχειρήσεις θα είναι ακατάσχετος, ωστόσο διευκρίνισε ότι οι συναλλαγές μέσω αυτού θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο ή με την χρήση κάρτας.

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε ότι από τον επόμενο χρόνο θα καταβληθεί προσπάθεια  να διορθωθεί, ώστε να απεικονίζει μια δίκαιη φορολόγηση του πλούτου. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως θα υπάρξει πρόβλεψη, ώστε ο επιβαλλόμενος φόρος να είναι ανάλογος με το εισόδημα του φορολογούμενου.

Σε ότι αφορά στην επαναφορά των 100 δόσεων και το κούρεμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, διευκρίνισε ότι δεν είναι εφικτό να γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που ισχύει σήμερα.

Ακόμη, για τα POS στα σχολικά κυλικεία διαβεβαίωσε ότι αυτά δεν θα τοποθετηθούν. Υποστήριξε ότι αυτήν την στιγμή δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κάποια κατ’ εξαίρεση μείωση στον ΦΠΑ, ενώ για τα πρόστιμα δήλωσε ότι αυτά θα εξορθολογιστούν ανάλογα με το «μέγεθος» της επιχείρησης, αλλά και την συχνότητα με την οποία κάθε επιχείρηση υποπίπτει σε παραβάσεις, ώστε να είναι δικαιότερα και αποτελεσματικότερα.

Με την σειρά της η Υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη επεσήμανε το δίκαιο των αιτημάτων που έθεσαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ωστόσο αναγνώρισε ότι αυτό που προέχει είναι η αυστηρή τήρηση των στόχων, ώστε η χώρα να απαλλαγεί σύντομα από την επιτροπεία.  Πρόσθεσε δε επ’ αυτού, ότι όσο θα περνάει ο καιρός και θα επιτυγχάνονται οι στόχοι, με αποτέλεσμα να ανατάσσεται η οικονομία, τόσο θα αμβλύνονται τα δύσκολα μέτρα που έχουν επιβληθεί, με ορίζοντα την λογική εξάλειψη πολλών εξ αυτών.

Στην ίδια κατεύθυνση με την κα Χρυσοβελώνη κινήθηκαν και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Αικατερίνη Παπανάτσιου, ενώ ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese