Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου , θα περάσει το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Πατρέων…
Κώστας Πελετίδης, προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο, με την κατηγορία της μη απόδοσης των στοιχείων των εργαζομένων στο πλαίσιο της καταγραφής τους, κατά την διαδικασία της κινητικότητας.

Στο πλευρό του βρίσκονται τόσο οι εργαζόμενοι στον Δήμο αλλά και φορείς και συνδικάτα της περιοχής, όπου με ανακοινώσεις του σύσσωμα δήλωσαν συμπαράσταση στον κ. Πελετίδη, δίνοντας ταυτόχρονα ραντεβού στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της Τετάρτης.

Μεταξύ αυτών είναι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχειακό Μέγαρο επί της οδού Μαιζώνος και στη συνέχεια πορεία προς τα Δικαστήρια Πατρών.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο των κινητοποίησεων ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων, προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων

Εργαζόμενοι στο Δήμο Πατρέων,

Η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια και πάλι τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία που θα οδηγούσαν σε απολύσεις συναδέλφους μας.

Με αποφασιστικότητα να απαντήσουμε όλοι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς  που συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγουμένων κυβερνήσεων υλοποιεί την πολιτική των μνημονίων και  ανατροπών σε βάρος των εργαζομένων με την στήριξη της ΕΕ για λογαριασμό των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που βλέπουν στην Τοπική Διοίκηση μεγάλα φιλέτα κερδοφορίας με εργαζόμενους σκλάβους.

H αυταρχικός κατήφορος είναι προϊόν   και συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής. Με τον οργανωμένο αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Είμαστε στο πλευρό του αγωνιστή δημάρχου και καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία  στο δικαστικό μέγαρο απαιτώντας.

Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή δήμαρχου.

ΣΕΙΥΠ ΑΧΑΪΑΣ:

«Σε δίκη σέρνεται ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, με την κατηγορία – επί της ουσίας – της προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και του δικαιώματός τους στην εργασία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κομμουνιστής δήμαρχος δεν έδωσε τα ατομικά στοιχεία των εργαζομένων για επανέλεγχο, όπως τα δικαιολογητικά που είχαν καταθέσει για να προσληφθούν, «με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά το νόμο συνέχιση της εργασίας τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά το νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου…». Ετσι, δικάζεται, με κλήση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στις 20 Ιούλη 2016.

Ουσιαστικά, ο Κ. Πελετίδης, με την άρνηση να δοθούν τα στοιχεία για επανέλεγχο και μάλιστα σε συνθήκες που κάτι τέτοιο θα σήμαινε διευκόλυνση στο έργο της τότε κυβέρνησης για να προχωρήσει σε 11.000 απολύσεις, μπήκε εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Σημειώνεται πως για όλη τη διαδικασία, που είχε κινηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με τα πλαστά πιστοποιητικά και τους επανελέγχους, ο δήμαρχος είχε κληθεί να καταθέσει στον Ανακριτή τον Οκτώβρη του 2014 και είχε τονίσει στο υπόμνημά του πως «είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίες και διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας την υπ’ αρ. 5207/161311/22-10-2014 επιστολή μας στο Υπουργείο Εσωτερικών)».

Μάλιστα, είχε υπογραμμίσει σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά και δικαιολογητικά τα εξής:

«Στο Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ, που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καθ’ όλα νόμιμοι.

Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί. Ηδη έχουν απολυθεί δύο εργαζόμενοι και παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό άλλοι δύο. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αρνηθήκαμε ως δημοτική αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου.

Αυτή είναι και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράστηκε με την αντίστοιχη απόφασή του 405/24-9-2014…».

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιείται αυτό που είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός “…το κράτος έχει συνέχεια…”. Συνεχίζεται με τον ίδιο ζήλο η ίδια, αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που έχει απαραίτητο στοιχείο τις διώξεις όσων δεν συμμορφώνονται.

Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμα φορά, ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και τις διώξεις όσων αντιστέκονται.

Το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής Ν. Αχαΐας καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην κινητοποίηση στήριξης στο Δήμαρχο Κ.Πελετίδη την Τετάρτη 20/07/2016 στις 09:00 έξω από το δικαστικό μέγαρο Πάτρας.»

Κλαδικο Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία και Πρόνοια συμπαραστέκεται και απευθύνει κάλεσμα προς όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου μας να σταθούμε στο πλευρό του κομμουνιστή Δήμαρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, βασικό και σταθερό συμπαραστάτη των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων μας, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό και των εργαζομένων του Δήμου όταν αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των ατομικών φακέλων τους για επανέλεγχο των συμβάσεων, κάτι που θα οδηγούσε άμεσα σε απολύσεις εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ τον σέρνει και πάλι στα δικαστήρια συνεχίζοντας έτσι με την ίδια επιθετικότητα της συγκυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε και κεφαλαίου, που έχει ως απαραίτητο στοιχείο τις διώξεις όσων δεν συμμορφώνονται και δεν σκύβουν το κεφάλι, όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους, με τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Όλοι την Τετάρτη 20 Ιούλη στις 9:00 το πρωί

στην συγκέντρωση στο Δημαρχείο και πορεία στο δικαστικό μέγαρο απαιτώντας να σταματήσει τώρα

η δίωξη του αγωνιστή δήμαρχου

ΠΑΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ  καταγγέλλει και καταδικάζει την δικαστική δίωξη του αγωνιστή Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη

Η κυβέρνηση σέρνει και πάλι στα δικαστήρια τον κομουνιστή Δήμαρχο Κώστα Πελετιδη,  επειδή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των ατομικών φακέλων των εργαζομένων για επανέλεγχο των συμβάσεων τους, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενιαία επιτίθενται ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους! Θέλουν να καταργήσουν και το ελάχιστο δίκτυ προστασίας των εργαζομένων, που έχει απομείνει μετά τον σφαγιασμό των τελευταίων χρόνων. Υλοποιούν κάθε απαίτηση των πολυεθνικών για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα από εργαζόμενους με δικαιώματα, να μπορούν να στέλνουν στην Ανεργία και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους.

Στόχος τους είναι το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε νέα επίθεση με  περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στο Δικαίωμα της Απεργίας, να καταργήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων. Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, τα νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι  τους, με τον ανυποχώρητο  αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία του νομού μας, να σταθούν στο πλευρό του Αγωνιστή  Δημάρχου. Όλοι και όλες  στην  προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο και πορεία στο Δικαστικό Μέγαρο την Τετάρτη 20 Ιούλη στις 9:00 το πρωί, απαιτώντας:

Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε  άμεση νομοθετική παρέμβαση.

Να σταματήσει τώρα η δίωξη του Αγωνιστή Δημάρχου.

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ

“Η κυβέρνηση σέρνει και πάλι στα δικαστήρια τον κομμουνιστή Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, επειδή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των ατομικών φακέλων των εργαζομένων για επανέλεγχο των συμβάσεων τους, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενιαία επιτίθενται ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους! Θέλουν να καταργήσουν και το ελάχιστο δίκτυ προστασίας των εργαζομένων, που έχει απομείνει μετά τον σφαγιασμό των τελευταίων χρόνων. Υλοποιούν κάθε απαίτηση των πολυεθνικών για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα από εργαζόμενους με δικαιώματα, να μπορούν να στέλνουν στην Ανεργία και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους.

Στόχος τους είναι το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε νέα επίθεση με  περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια στο Δικαίωμα της Απεργίας, να καταργήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων. Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, τα νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι  τους, με τον ανυποχώρητο  αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλο το λαό της Συνοικίας μας και όλης της Πάτρας, να σταθεί στο πλευρό του κομμουνιστή Δημάρχου, βασικό και σταθερό συμπαραστάτη των λαϊκών εργατικών δικαιωμάτων μας. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι  τους, με τον ανυποχώρητο  αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε  άμεση νομοθετική παρέμβαση.

Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος του Δημάρχου Πατρέων και σε όποιον άλλο αιρετό, που αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό , ενάντια στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης,  Ε.Ε και κεφαλαίου, που ισοπεδώνει κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα.

Όλοι την Τετάρτη 20 Ιούλη στις 9:00 το πρωί  σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο και πορεία στο δικαστικό μέγαρο απαιτώντας.

Να σταματήσει τώρα η δίωξη του αγωνιστή δήμαρχου”.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese