Η αύξηση των φρούτων και των λαχανικών στην καθημερινή διατροφή των ατόμων τείνει στην…
βαθμιαία ενίσχυση της χαράς σε διάρκεια δύο τουλάχιστον ετών, σύμφωνα με έρευνες στην Αυστραλία.

Με την προσθήκη οκτώ μερίδων φρούτων ή λαχανικών στην καθημερινή διατροφή , η αλλαγή στην ευημερία των ατόμων εξισώνεται με την μετάβαση του ατόμου από την ανεργία στην εργασία με γνώμονα πάντοτε την προσωπική ευχαρίστηση, επισημαίνεται στην αναφορά του American Journal.

Η δύναμη που ασκούν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πραγματικά συναρπαστική’’ αναφέρει ο Andrew Oswal , ο οποίος μελετά οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Warwick στην Μεγάλη Βρετανία. Πρόσθεσε μάλιστα , πως είναι πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι θα έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά καθημερινά , αν πείθονταν πως θα έχουν σύντομο αντίκρισμα στην καθημερινότητα τους και στην διάθεση τους , σε αντιδιαστολή με την γενική αντίληψη ότι θα έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη. 
Για να ανακαλύψουν την σχέση μεταξύ των φρούτων- λαχανικών και της ατομικής ευημερίας οι επιστήμονες στην Αυστραλία διεξήγαγαν μία έρευνα με 12.000 ενήλικες συμμετέχοντες. Σε διάρκεια δύο ετών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι τα άτομα που δεν συμπεριελάμβαναν στην διατροφή τους καθόλου φρούτα και λαχανικά και τελικά πρόσθεσαν στην διατροφή τους 8 τακτές μερίδες φρούτων και λαχανικών , έγιναν περισσότερο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από το παρελθόν. Οι συμμετέχοντες διατηρούσαν καθημερινά ημερολόγια από το 2007 έως το 2013 και σημείωναν τις συναισθηματικές και πνευματικές τους διαθέσεις. Επισήμαναν επίσης ότι τα άτομα που πρόσθεσαν 8 μερίδες φρούτων ή λαχανικών στη διατροφή τους εξισωνόταν η χαρά τους με την εύρεση εργασίας . 
Αντίθετα εκείνοι που δεν έτρωγαν καθόλου από αυτές τις τροφές , εξισωνόταν η διάθεση τους με την διαδικασία απώλειας εργασίας. Συμπέραναν λοιπόν ότι εντοπίζεται μεγάλη διαφορά από την μία μερίδα φρούτων και λαχανικών καθημερινά στις οκτώ μερίδες. H Mary Jo Kreitzer , που σπουδάζει στο Κέντρο Θεραπείας και Πνευματικότητας στην Μινεάπολις, και δεν συμμετείχε στην διεξαγωγή της έρευνας , ανέπτυξε κάποιες αντιρρήσεις σε σχέση με τα ευρήματα των επιστημόνων . Αναλυτικότερα, αναφέρει πως δεν είναι μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά που αυξάνουν την ευχαρίστηση αλλά και διάφορες άλλες τροφές. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι το αλάτι και η ζάχαρη συμπεριλαμβάνονται σε αυτές τις τροφές που αυξάνουν εκτός από την συναισθηματική-πνευματική διάθεση και την σωματική.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese