Παράταση μερικών ημερών αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών…
στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων τόσο φυσικών όσο και νομικών προσώπων.Οσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα η παράταση δίνεται έως και
τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 18 Ιουλίου, ενώ για τα νομικά πρόσωπα η παράταση είναι έως και τις 25 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι απομένουν ακόμη να υποβληθούν λιγότερες από 150.000 φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων και κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί η μικρή παράταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι τελευταίοι φορολογούμενοι χωρίς προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται καθώς η αρχική προθεσμία έληξε στις 30 Ιουνίου και η πρώτη παράταση λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών: “εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.

Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί.

Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι:
1) Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν.
2) Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese