Τηλεφωνική συνομιλία είχαν νωρίτερα Τσίπρας και Ερντογάν με αφορμή την δραπέτευση των 8 πραξικοπηματιών Τούρκων αξιωματικών με ελικόπτερο χθες το πρωί. Σύμφωνα με το…
Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu” η Τουρκική πλευρά διαμήνυσε πως απειλείται η φιλική σχέση Ελλάδας – Τουρκίας αν δεν εκδοθούν άμεσα οι 8 δραπέτες πραξικοπηματίες Τούρκοι αξιωματικοί στην χώρα για να δικαστούν.

Σήμερα το πρωί, οι 8 συλληφθέντες θα περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα για να εξεταστεί το αίτημα πολιτικού ασύλου που ζήτησαν, ενώ βρίσκονται κρατούμενοι από τις Αστυνομικές Αρχές, αφού εισήλθαν στην Ελλάδα παράνομα και χωρίς την απαιτούμενη άδεια και με δόλιο τρόπο εκπέμποντας σήμα κινδύνου για αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Σκληρή η Τουρκική πλευρά, θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο τονίζει η Ελλάδα

Σε ένα διπλωματικό “αλαλούμ” βρίσκεται η Ελληνική πλευρά με τους 8 δραπέτες, αφού σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο οι Αξιωματικοί που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα πρέπει να καταδικαστούν για παράνομη είσοδο στην χώρα και κατόπιν να απελαθούν.

Ωστόσο η Τουρκική πλευρά ζητάει την άμεση παράδοση των 8 Αξιωματικών για να δικαστούν στην Τουρκία, ενώ τονίζουν πως δημιουργείται σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο και διαταράσσεται η φιλική σχέση των δυο χωρών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese