Πλήθος πιστών κατακλύζει τις ημέρες αυτές τους ιερούς ναούς του νησιού, που είναι αφιερωμένοι στη Χάρη της Αγίας Μαρίνας…

Στο επίκεντρο βρίσκεται, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη Ηρακλείου με χιλιάδες πιστούς να κατακλύζουν τη Μονή από χθες το βράδυ, σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να προσκυνήσουν το λείψανο και την Ιερή Εικόνα της Αγίας Μαρίνας.

Όπως κάθε χρόνο αρκετοί είναι οι πιστοί που καταφθάνουν στη Μονή με τα πόδια ή και γονατιστοί για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς την Αγία Μαρίνα, επειδή είτε τους βοήθησε σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής τους είτε να ζητήσουν τη βοήθεια της για κάποιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Το λείψανο της Αγίας Μαρίνας θεωρείται θαυματουργό, γι’αυτό και χιλιάδες πιστοί από ολόκληρο το νησί, αλλά και από την υπόλοιπη χώρα, φτάνουν στη Βόνη, για να προσκυνήσουν τη Χάρη της, να ανάψουν ένα κεράκι και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.

Μάλιστα το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα στη Βόνη, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο στο νομό Ηρακλείου.

Ωστόσο δεκάδες είναι και οι μικροπωλητές που στήνουν τους πάγκους με την πραμάτεια τους κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή, διαθέτοντας προς πώληση όλα τα είδη στους επισκέπτες του χωριού.

Οι πιστοί που θα επιλέξουν να επισκεφθούν τη Βόνη και να προσκυνήσουν τη Χάρη Της, θα πρέπει να οπλιστούν και με μεγάλη υπομονή, καθώς εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων, που ξεκινούν από την αρχή του χωριού και καταλήγουν στην Ιερά Μονή.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese