Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από τα όσα αποτέλεσαν το παρασκήνιο σε πολυτελέστατο γάμο ο οποίος πραγματοποιήθηκε την…
περασμένη εβδομάδα σε εκκλησία της Πάτρας στην οποία πολλά ζευγάρια επιθυμούν να τελέσουν το μυστήριο μέσω του οποίου θα ενώσουν τις τύχες τους.

Πρόκειται για ζευγάρι ομογενών το οποίο ήρθε προς τούτο από την Αμερική, για να κάνει το γάμο του σε εκκλησία σύμβολο της Πάτρας, και να κάνουν πράξη την επιθυμία και των γονιών του οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από την Πάτρα.

Όλα ήταν ετοιμασμένα στην εντέλεια – τόσο το μυστήριο όσο και η γαμήλια δεξίωση τις επόμενες ημέρες λόγω της λαμπρότητας θα δουν το φως της δημοσιότητας – αλλά το μόνο που δεν είχαν υπολογίσει οι νεόνυμφοι και οι οικογένειες τους, ήταν το τι ισχύει ακριβώς ως προς το τελετουργικό που ακολουθείται στις ορθόδοξες εκκλησίες.

Έτσι η επιθυμία τους να ακολουθήσουν ότι ισχύει και στην Αμερική, όπου στην εκκλησία μπαίνουν πρώτα οι παράνυμφοι –συνηθίζεται να είναι μεγάλης ηλικίας – και η εμμονή τους σε αυτό, τους στοίχησε κάτι παραπάνω.

Το οποίο παραπάνω μεταφράζεται σε 1000 ευρώ .Ποσό που χρειάστηκε προκειμένου να καμφθούν αρνήσεις και απαγορεύσεις και να ξεμπλοκάρει το θέμα.

Τα χρήματα δόθηκαν φρέσκα και λαχταριστά από το ζευγάρι, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι που πήγαν. Και εδώ είναι που χρειάζονται οι απαντήσεις. Πήγαν στην εκκλησία; πήγαν σε κάποιες συγκεκριμένες τσέπες ή ένα μέρος πήγε για την… εκκλησία(;).

Ακόμα κι΄ αν παρακάμψει κανείς το που πήγαν και γιατί πήγαν τα λεφτά, προκύπτει ένα άλλο ερώτημα. Πόσο κοστίζει η παράκαμψη των όσων προβλέπει η ορθόδοξη πίστη ως προς την τέλεση των γάμων και των κανόνων που ακολουθούνται. Γιατί γίνεται αντιληπτό πως  στη συγκεκριμένη περίπτωση εγκαινιάζεται ανάλογα με το ποσό που μπορεί να καταβάλει κάποιος και το τιμολόγιο έκπτωσης από τα χριστιανικά ιδεώδη και αρχές.

Μετά από όσα συνέβησαν στο συγκεκριμένο γάμο γίνεται αντιληπτό πως επιβάλλεται να δοθούν απαντήσεις και εξηγήσεις από αυτούς που πρέπει.

Πηγή  • Peter Pan 4

    Ωραίοι είσαστε, αν πήγαν στην τσέπη κάποιου είναι το πρόβλημα? Γιατί αν πήγαν στην εκκλησία είναι όλα καλά?

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese