Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την εξυπηρέτηση…
πολιτικών διάλυσης των δημόσιων και κοινωνικών δομών προς όφελος του κεφαλαίου, προχωρά  στην μείωση της χρηματοδότησης μέσα από το ΕΣΠΑ με αλλαγές και στον τρόπο χρηματοδότησης προκειμένου να εξυπηρετήσει και ουσιαστικά να ενισχύσει τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς σε βάρος των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Συγκεκριμένα:
· Το συνολικό ποσό που θα δοθεί , θα είναι και φέτος μειωμένο κατά 5%. Αυτό θα σημάνει ότι οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι ακόμα πιο υποβαθμισμένες. Να θυμίσουμε ότι με την περυσινή μείωση κατά 5% είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός σταθμών  45.000 παιδιά.
· Με την αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης (θα δίνετε υπό τη μορφή των voucher απ’ ευθείας στους γονείς και όχι στις δομές) θα έχει σαν αποτέλεσμα, ένα μεγάλο μέρος των γονιών να στραφεί στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αυτό οδηγεί στην υποβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών , δρομολογεί πολιτικές ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις , σε απολύσεις και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή.
· Το προσωπικό που είχε προσληφθεί μέσα από το πρόγραμμα ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα αφού η επαναπρόσληψή τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αιτήσεις των παιδιών.
· Τα παιδιά αυτά που θα δικαιούται να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ δεν θα ξεκινήσουν τη 1η του Σεπτέμβρη όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά αλλά πολύ αργότερα λόγω της καθυστέρησης του προγράμματος όπως μας επισήμανε αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας.
· Καταργείται ο περιορισμός που ίσχυε μέχρι και σήμερα και που όριζε ότι μια δομή θα μπορούσε να καλύψει τις θέσεις του μέχρι 70% μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Αυτός ο περιορισμός αίρεται και πλέον μια δομή θα μπορεί να καλύψει το σύνολο των παιδιών έως και το 100%. Αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών αλλά και των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων να μείνουν εκτός.

Συνάδελφοι – γονείς
Απέναντι σε αυτή τη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική θα πρέπει να αντιδράσουμε.
Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος μπροστά στη νέα υποβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών που επιχειρείται από τη κυβέρνηση και τη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών. Η προσχολική αγωγή δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
§      Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

§      Αποκλειστικά δημόσιους, δωρεάν ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση όλων των τροφείων

§      Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις

§      Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά – εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα τους συναδέλφους στους παιδικούς σταθμούς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τις λαϊκές επιτροπές να πάρουν μαζικά μέρος στη παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Ιούλη στις 12:00 στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (πάνω από το supermarket ΚΡΟΝΟΣ στη Νέα Εθνική)English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese