Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2016, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης…
ανέλαβε με ιδιαίτερη τιμή να καλύψει υγειονομικά την τέλεση ιεράς Αγρυπνίας στη μνήμη του Οσίου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, στην Ιερά Μονή του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
Συνολικά 21 εθελοντές Σαμαρείτες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση της Ηγουμένης του Ιερού Ησυχαστηρίου, συμμετείχαν στην υγειονομική κάλυψη, παραμένοντας στην Ιερά Μονή κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, έως το πρωί της επόμενης ημέρας.
Στον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Παϊσίου υπολογίζεται ότι συμμετείχε πλήθος προσκυνητών (περίπου πενήντα χιλιάδες άτομα) από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι περίμεναν καρτερικά για αρκετές ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου.
Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας καταγράφηκαν περισσότερα από είκοσι διαφορετικά περιστατικά, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από την ομάδα των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese