Ο ανολοκλήρωτος έλεγχος για τα πλαστά πτυχία σε προσλήψεις του Πυροσβεστικού Σώματος συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά… από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Κώστα Κατσαφάδου.

Κατά την ομιλία του ο Βουλευτής επισήμανε ότι σε σχετική ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν είχε λάβει διευκρινιστική απάντηση ούτε για το πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αλλά ούτε και πόσα πλαστά πτυχία είχαν βρεθεί.

Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων άρχισε όταν το 2011 στον διαγωνισμό με αριθμό 3938 του Πυροσβεστικού Σώματος εντοπίστηκαν πάρα πολλά πλαστά δικαιολογητικά, ακόμα και διπλώματα «μαϊμού», ενώ υπήρχαν και υπεύθυνες δηλώσεις πολλών συμμετεχόντων οι οποίοι έγιναν επιτυχόντες λέγοντας ότι είχαν τελειώσει τη στρατιωτική θητεία τους με την ικανότητα του Ι1, τη στιγμή που είχαν τελειώσει με Ι2, Ι3, Ι4 και Ι5.

«Είναι μια διαδικασία η οποία δεν τιμά το Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν τιμά το ελληνικό κράτος, δεν τιμά το Υπουργείο, όταν άνθρωποι οι οποίοι παρανόμως κατέχουν μια θέση να μην απομακρύνονται απ’ αυτήν και άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι πραγματικά την αξίζουν προσκομίζοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να κάνουν έναν αγώνα τόσων πολλών ετών για να μπορέσουν να δικαιωθούν», επισήμανε ο Βουλευτής, προσθέτοντας πως όταν δικαιωθούν στα διοικητικά δικαστήρια, θα πάρουν αναδρομικά όλα αυτά τα χρήματα σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαος Τόσκας, κατά την ομιλία του ανέφερε πως από δύο ελέγχους που έχουν γίνει βρέθηκαν περίπου τριακόσια πλαστά δικαιολογητικά και οι πυροσβέστες αποπέμφθηκαν από το Σώμα. Ο τρίτος έλεγχος που διενεργείται μετά από την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2014, όπως είπε ο κ. Τόσκας, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Κατσαφάδος αφού δήλωσε ικανοποιημένος με την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού για το θέμα, αναφέρθηκε και στο «άβατο» των Εξαρχείων με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, δεν περιποιούν τιμή οι τελευταίες εξελίξεις με όλους αυτούς που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, να έχουν αυτοί τον νόμο στα χέρια τους και να προχωρούν ακόμη και σε δολοφονίες.

«Κύριε Υπουργέ, όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε με τη σημασία και με τη σοβαρότητα που τους αρμόζει κι έξω από ιδεολογίες και ιδεολογικές αντιλήψεις και έξω από τη λογική του να προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε και να χαϊδέψουμε ανθρώπους, οι οποίοι είναι έξω από τα όρια του νόμου, οι οποίοι οδηγούνται στην παρανομία, αλλά έχουν κάποια ιδεολογικά πρόσημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese