Από την έκβαση της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και του δημοσίου θα εξαρτηθεί η χρονική περίοδος στην οποία θα…
λειτουργήσουν ξανά τα διόδια στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ της εταιρείας και του δημοσίου αν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουλίου και υπάρξει συμφωνία για την παράδοση των σηράγγων στα Τέμπη στις 31 Μαρτίου του 2017 και όχι στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπει η σχετική κυρωμένη σύμβαση, θα σημάνει την εσπευσμένη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών, αμέσως μετά τον Μάρτιο του 2017.

Σε διαφορετική περίπτωση ο σταθμός διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2017, όπως εξήγησε η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ειρ. Ζαβρίδου, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ.

Η κ. Ζαβρίδου υπογράμμισε παράλληλα ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα καταργηθούν τα διόδια που υπάρχουν στον Πυργετό και θα επαναλειτουργήσουν τα διόδια που υπήρχαν στην Κοιλάδα των Τεμπών. Οσο για το αντίτιμο διέλευσης προβλέπεται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, να ανέρχεται στο 1,60 ευρώ για τα Ι.Χ. για την διέλευση από το τμήμα του Ευαγγελισμού μέχρι και την Σκοτίνα Πιερίας.

Οσον αφορά τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής Τεμπών η κ. Ζαβρίδου, εξήγησε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σχετική διαπραγμάτευση για τους κατοίκους των γύρω περιοχών. «Η πολιτική της εταιρείας ασχέτως της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη με τον δήμο Τεμπών, προβλέπει γενναίες εκπτώσεις για τους συχνούς χρήστες του αυτοκινητόδρομου, οι οποίες φτάνουν μέχρι και σε ποσοστό 80%», πρόσθεσε η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Τέλος η κ. Ζαβρίδου χαρακτήρισε εφικτό το στόχο να παραδοθούν οι σήραγγες τον Μάρτιο του 2017, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξει συμφωνία με το δημόσιο μέχρι και το τέλος Ιουλίου.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese