Ο πρώτος θάνατος ματαδόρ στην ισπανική αρένα ταυρομαχίας μετά από περίπου 30 χρόνια, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια ακόμη…
απεχθή παράδοση που συνοδεύει το ούτως ή άλλος βάρβαρο έθιμο.

Η παράδοση επιβάλλει τη σφαγή της μητέρας του ταύρου που σκότωσε τον 29 Βίκτωρα Μπάρριο. Ο λόγος; Η εξαφάνιση της «γενιάς» του. Ο δε ταύρος Λορέντζο εκτιμάται πως έχει ήδη θανατωθεί.

Μόνο που τώρα πολλοί είναι αυτοί που κάνουν εκστρατεία στα social media προκειμένου να σώσουν τη Λορέντζα, όπως είναι το όνομα που έχουν δώσει στη μητέρα του ταύρου ενώ επικεφαλής είναι το PAMCA, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων.

«Καμία ιεροτελεστία και καμία παράδοση που βασίζεται στους διαδοχικούς θανάτους, και τρέφεται από αίμα και το μίσος, δεν μπορεί να ωφελήσει καμία κοινωνία» αναφέρει το PAMCA στη σελίδα του στο Facebook. «Γνωρίζουμε μόνο μια ηθική. Του τέλους όλων αυτών. Της πλήρους κατάργησης όλων των ταυρομαχιών».

Η σχετική ανάρτηση έχει ήδη κοινοποιηθεί από περισσότερους από περίπου 4.200 χρήστες, 6.800 και πλέον άτομα έχουν αντιδράσει ενώ τα σχόλια ξεπερνούν τα 1.200 ενώ την ίδια στιγμή υπό το hashtag #SalvemosALorenza, χιλιάδες άτομα στηρίζουν το ίδιο αίτημα, για τη σωτηρία της Λορέντζα και στο Twitter.

Σημειώνεται πως δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για την τύχη του Λορεντζα, με κάποια ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως ίσως να έχει ήδη θανατωθεί και άλλα να αναφέρουν πως μπορεί να έχει ήδη πεθάνει αλλά από γηρατειά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ταυρομαχία και ο θάνατος του 29χρονου, φέρνει ξανά και επιτακτικά στο προσκήνιο τη συζήτηση για το εάν θα πρέπει αυτή η παράδοση να συνεχιστεί η να παραμείνει ένα κομμάτι της ιστορίας.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese